Madrid

Sanitat informa que 26 vols a Madrid i Barcelona podrien haver estat contaminats amb poloni-210

El Ministeri de Sanitat ha informat que tenen comptats 26 vols a Madrid i Barcelona en els quals es podria haver donat una contaminació de poloni-210, segons la informació facilitada per la companyia British Airways. Els vols possiblement contaminats correspondrien als que van fer connectant Madrid i Barcelona amb l'aeroport de Heathrow els dos avions Boeing de la British Airways on s'han trobat rastres de radioactivitat. Els vols sospitosos serien els que es van fer entre el 4 i el 26 de novembre. La ministra de Sanitat, Elena Salgado, ha insistit que les possibilitats de risc per als passatgers que van viatjar en aquells avions són "pràcticament inexistents".

Actualitzat
La ministra de Sanitat ha explicat que perquè algun dels passatgers dels vols entre Madrid i Barcelona i Heathrow resultés contaminat per poloni-210 hauria d'haver ingerit la substància, o bé l'hauria d'haver inhalat a distàncies molt curta. També es considera molt improbable l'altra possibilitat de contaminació, per via sanguínia.

Salgado ha insistit que el govern considera que "no hi ha raó per recomanar la realització d'una anàlisi amb caràcter general a tots els viatgers dels vols afectats". No obstant això, ha reconegut que en aquests casos "totes les precaucions són poques", i per això ha demanat als afectats que van volar en els vols indicats i que presenten símptomes o se senten preocupats, que contactin amb el telèfon 900 400 430 per demanar informació.

Entre els símptomes que ha explicat la ministra, que apareixen en cas de contaminació aguda, hi ha les nàusees, els vòmits, i la diarrea.

En total es calcula que unes 500 persones de nacionalitat espanyola van volar amb aquells avions.

La llista completa

Vols entre Londres (Heathrow)-Barcelona / Barcelona-Londres (Heathrow):

BA478 i BA479 : 4 de novembre, 14 de novembre, 15 de novembre, 16 de novembre, 17 de novembre, 19 de novembre, 20 de novembre, 21 de novembre, 22 de novembre, 23 de novembre, 24 de novembre, i 26 de novembre.

Londres (Heathrow)-Madrid / Madrid-Londres (Heathrow):
BA460 i BA461 : 26 de novembre.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut