Sancionat el professor que va fer una foto als seus alumnes fent la salutació feixista
L'escola Llaüt
Palma

Sancionat el professor que va fer la foto d'uns alumnes fent la salutació feixista

L'escola Llaüt de Palma l'ha suspès durant 10 dies i ha tret la seva imatge del web del centre, on exerceix com a professor de secundària

Quim BalaguerActualitzat

La foto d'un grup d'alumnes de l'escola Llaüt de Palma fent la salutació feixista i exhibint banderes espanyoles amb referències a Vox la va fer un professor del centre, que imparteix classes a tercer d'ESO.

Segons l'escola, al principi no se sabia qui era l'autor de la foto, però després de la investigació feta en col·laboració amb la Conselleria d'Educació de les Balears s'ha aclarit que "els alumnes van demanar a un professor que els fes una fotografia i ell hi va accedir".

 

 

L'escola l'ha suspès durant 10 dies i ha eliminat la seva imatge de la web del col·legi, que està vinculat a l'Opus Dei. Segons algunes fonts, el professor és també membre numerari de la prelatura fundada per Josemaría Escrivá de Balaguer.

Després de saber-se que era l'autor de la foto, el professor ha esborrat totes les seves fotos d'internet, ha tancat l'accés a les seves xarxes, ha deixat el perfil a LinkedIn en blanc i ha desaparegut també de la web del col·legi.

La direcció de l'escola ha assegurat que el professor és conscient de "la gravetat del fet" i que ha demanat disculpes "i assumeix tota responsabilitat".

 

 

Segons explica la web de l'Opus Dei, els numeraris ordinàriament viuen en centres de l'Opus Dei, perquè les circumstàncies els permeten estar plenament disponibles per atendre les tasques apostòliques i la formació dels altres fidels de la prelatura.

Arran de la difusió de la fotografia, diversos sindicats de l'ensenyament de Mallorca han qualificat d'"intolerable" que se subvencioni amb diners públics un "centre elitista, que separa els alumnes per sexes i que honra el nazisme a les seves aules".

 

ARXIVAT A:
Educació Illes Balears
Anar al contingut