Madrid

Sánchez qualifica la decisió del Parlament d"extema gravetat" i diu que desafia el Constitucional

El líder socialista explica que ha demanat a Rajoy que prengui la iniciativa per trobar una solució política al "problema de Catalunya"

RedaccióActualitzat

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha assegurat que la decisió del Parlament de Catalunya d'aprovar la via unilateral per a la desconnexió d'aquest territori és un "desafiament obert" contra la legalitat i "viola la Constitució i l'Estatut". Després de l'aprovació de les conclusions del procés constituent, Sánchez ha comparegut a la seu socialista de Ferraz, on ha dit que la decisió és d'"extrema gravetat" i desafia el Tribunal Constitucional.

El líder socialista ha explicat que ha mantingut una conversa telefònica amb el president espanyol en funcions, Mariano Rajoy, per donar-li el seu suport al compliment de la llei. També li ha demanat que prengui la iniciativa per trobar una solució política al "problema de Catalunya". En la mateixa línia, ha instat tots els grups polítics a reconstruir els ponts de diàleg.

Sánchez ha assegurat que no hi ha democràcia "sense llei ni respecte a la llei" i ha lamentat que "ningú té el dret de situar el Parlament fora de la llei".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut