Barcelona

Sánchez-Camacho demana a Artur Mas superar la pèrdua de pes econòmic i aclarir cap on va la seva "transició"

La líder del PP demana a Artur Mas que presenti de seguida els pressupostos de la Generalitat pel 2011. En la intervenció que es fa en el ple d'investidura del Parlament, Alícia Sánchez-Camacho ha instat el líder de CiU a eliminar l'impost de successions i a aprimar l'administració en quatre conselleries. La candidata dels populars catalans també ha demanat que s'acabin les sancions lingüístiques i adverteix que no es modifiquin lleis per facilita el camí cap a la independència.

Actualitzat
Tot i que el seu parlament s'ha encetat amb una felicitació dedicada a la primera presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, en nom dels 18 diputats del grup que encapçala, Camacho ha abandonat el to conciliador ben aviat i ha promés una oposició "ferma i contundent".

Els pressupostos de la Generalitat pel 2011, i l'atenció als problemes "reals" de les persones han els temes que han obert el cara a cara amb Artur Mas. En primer lloc, la presidenta del PPC ha lamentat la pèrdua de pes econòmic patida en la darrera legislatura i ha demanat al nou govern treballar per reduir l'endeutament. En matèria d'educació i sense variar la seva línia de navegació habitual, Camacho ha apostat per un model trilingüe basat en la llibertat i l'excel·lència.

Quan ha entrat al debat nacionalista, la candidata conservadora, que ha passat a expressar-se en llengua castellana, ha aprofitat per mostrar la seva inquietud en relació a la "transició" nacionalista d'Artur Mas, a qui ha demanat que aclareixi "cap a on va?" i "si vol reformar la llei de consultes per fer possible un referèndum per la independència". De fet, ha recordat que el seu suport depen d'aquest punt. En aquest sentit, Camacho creu que "el dret a decidir l'exercitem cada dia" i ha demanat al candidat a la investidura que "no s'endinsi en una altra etapa de victimisme".

El torn de rèplica d'Artur Mas ha estat marcat per un aclariment dirigit a Sánchez-Camacho. En al·lusió a les crítiques nacionalistes del PPC, el líder de CiU ha deixat clar que no comprometrà el seu programa a la opinió dels populars ni oblidarà una part substancial del seu ideari. D'altra banda, ha compartit la necessitat de recuperació econòmica, però ha remarcat que "no puc entendre que els sembli bé el pacte fiscal a Euskadi i Navarra, i a Catalunya, no".

Finalment, en la seva darrera rèplica Sánchez-Camacho ha avisat que "Catalunya no està per aventures" nacionalistes i ha apel·lat a la responsabilitat del futur govern amb una cita "pujoliana", "Ara no toca!".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut