Barcelona

La mesa del Parlament desestima el recurs de SI, que ho qualifica de "caprici il·legal d'una senyora"

La presidenta del Parlament de Catalunya, Núria de Gispert, ha informat a l'inici del debat d'investidura que la mesa del Parlament ha desestimat el recurs presentat per Solidaritat Catalana per la Independència per tenir més minuts en el debat que Ciutadans, la formació amb la qual comparteix el Grup Mixt. El diputat de Solidaritat Alfons López Tena ha qualificat de "caprici il·legal d'una senyora" la decisió de la mesa. Poc després, la mesa ha respost que la decisió s'ha pres amb l'acord de tots els grups, amb l'única excepció de Solidaritat.

Actualitzat
El partit de Joan Laporta ha vist com la mesa del Parlament de Catalunya desestimava el seu recurs al debat d'investidura, un recurs sobre el temps que s'ha de repartir amb C's. Solidaritat considera que hauria de disposar de més temps que C's perquè té un diputat més, però la Mesa ha decidit mantenir la igualtat en la distribució dels temps d'intervenció, que és d'un quart d'hora per a cada formació.

SI també havia demanat la suspensió del debat d'investidura, ja que considera que s'han incomplert els terminis perquè els grups tenen "fins a vuit dies hàbils" per constituir-se, un període que encara no ha acabat. Aquesta petició, però, també ha estat desestimada.

El parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència Alfons López Tena ha criticat durament la decisió de la mesa del Parlament després del discurs d'investidura d'Artur Mas. López Tena ha titllat de "caprici il·legal d'una senyora" la decisió de De Gispert. "Molt honorable, per altra banda", ha afegit el diputat de Solidaritat després d'una pausa.

La mesa ja ha contestat les paraules de López Tena dient que és una decisió assumida pels diferents membres de l'òrgan. En un comunicat, la mesa explica que el criteri de repartiment del temps d'intervenció dels representants de SI i C's va ser acordat per representants de tots els grups, amb l'única excepció dels independentistes. A banda de ratificar l'acord, que converteix en "ferm", la mesa indica que López Tena "no pot invocar l'aplicació dels preceptes que es refereixen al Grup Mixt als representants de SI, ja que, com molt bé diu, el Grup Mixt voluntàriament encara no s'ha volgut constituir".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut