Un voluntari rep la segona dosi dels assajos de la vacuna contra la Covid desenvolupada pel laboratori Sinovac Biotech (EFE/Sebastiao Moreira)
Un voluntari rep la segona dosi dels assajos de la vacuna contra la Covid desenvolupada pel laboratori Sinovac Biotech (EFE/Sebastiao Moreira)

Sánchez anuncia un pla per començar a vacunar al gener amb 13.000 punts de vacunació

Pedro Sánchez ha anunciat que la gran majoria dels espanyols estaran vacunats en el primer semestre del 2021, abans de l'estiu

RedaccióActualitzat

Pedro Sánchez assegura que abans de l'estiu tota la població de risc espanyola podrà estar vacunada contra la Covid-19. Per fer-ho, s'habilitaran més de 13.000 punts de vacunació repartits per tot l'Estat. Els detalls d'aquest pla es concretaran dimarts al Consell de Ministres.

Des de Suïssa, on ha assistit a la cimera del G20, Sánchez ha anunciat que "una part molt substancial de la població" podrà vacunar-se en el primer semestre del 2021.

Sánchez ha anunciat que es fixarà una estratègia "única" de vacunació de la Covid per a tot l'Estat, acordada amb un grup d'experts multidisciplinari en el qual hi haurà representants de les comunitats autònomes, del Consell Interterritorial i de l'àmbit de la bioètica.

En una compareixença, el president espanyol ha anunciat que la campanya de la vacunació contra la Covid començarà al gener, que s'habilitaran 13.000 punts de vacunació a tot l'Estat, i que els col·lectius més sensibles tindran garantida la vacuna. Assegura que, juntament amb Alemanya, Espanya serà el primer país a tenir un pla de vacunació completa el 2021.

Pedro Sánchez anuncia que s'habilitaran 13.000 punts de vacunació contra la Covid a tot l'Estat
Pedro Sánchez anuncia que s'habilitaran 13.000 punts de vacunació contra la Covid a tot l'Estat (Moncloa)

Cada any es vacuna a Espanya de la grip 10 milions de persones. Per aquesta raó, l'executiu de Pedro Sánchez considera que el Sistema Nacional de Salut està preparat per aconseguir la vacunació de la Covid-19 a gran escala. Confien que l'accés universal al sistema d'atenció primària de salut facilitarà l'accés equitatiu a la vacunació.

Sánchez no ha detallat quina vacuna es distribuirà. Ara per ara n'hi ha diverses desenvolupades per farmacèutiques de diversos països amb resultats prometedors, però encara no n'hi ha cap amb l'aprovació per ser subministrada.

També ha assegurat que es desplegarà un sistema d'informació i registre per al seguiment i l'avaluació de la vacunació.

 

ARXIVAT A:
VacunesCoronavirus Pedro SánchezCovid-19
Anar al contingut