Un dels primers joves d'entre 12 i 15 anys que van rebre la vacuna, a principis d'agost (ACN/Gemma Aleman)
Un dels primers joves d'entre 12 i 15 anys que van rebre la vacuna, a principis d'agost (ACN/Gemma Aleman)

Salut vol començar el curs amb tots els alumnes de 12 a 15 anys amb almenys una dosi

Per Argimon no és descartable una sisena onada i la millor manera de protegir-se'n és vacunar-se

RedaccióActualitzat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, creu que s'ha de començar el curs escolar el 13 de setembre amb tots els alumnes de 12 a 15 anys amb almenys la primera dosi de la vacuna, i la meitat amb la pauta completa.

Ho ha dit en una entrevista a "El matí de Catalunya Ràdio" en què ha assegurat que l'objectiu es pot complir. Ara, el 49% dels alumnes d'aquesta franja ja porten una dosi i en falten uns 15.000 per posar-se-la. Un 4,6% porten la pauta completa.

En termes generals, el responsable de Salut ha qualificat de bona la xifra de vacunats amb la pauta completa que hi ha a Catalunya, més de cinc milions de persones, el 64% de la població.

Argimon ha reconegut que no s'esperaven que la població no respongués a la crida a la vacunació feta per aquest estiu. "Sincerament, no ens ho imaginàvem", ha lamentat, perquè el sistema està preparat per vacunar 450.000 persones a la setmana i es disposa de vacunes, i en canvi, el ritme actual és de 300.0000 dosis setmanals.

És per això que ha fet una crida a vacunar-se a qui encara no ho hagi fet. Creu que és la manera de fer més difícil l'expansió del virus en una eventual sisena onada:

"El virus replica, replica i replica, i acabarà fent noves variants i alguna d'aquestes noves variants es pot acabar imposant. La millor manera de protegir-nos d'una sisena onada, que no és descartable, és vacunar-se."

El conseller, que ha defensat l'actuació del seu departament pel que fa al toc de queda, creu que molt probablement hi haurà contagis arran de les aglomeracions sense mesures en festes com les de Gràcia i ha cridat a la responsabilitat de tothom després que la mesura hagi caigut en la majoria de municipis per la negativa del TSJC a validar-la.

Argimon ha explicat que el 27 per cent dels assistents als festivals que es van fer a principis d'estiu anaven sense mascareta i que els joves tenen una sensació que no hi ha risc.

Aquests dos fets afegits a la virulència de la variant delta -subratlla-- han fet tirar enrere l'obertura de l'oci nocturn.

Recupera l'entrevista d'"El matí de Catalunya Ràdio" al conseller Argimon:


1.800 contagis nous de coronavirus i 26 defuncions més

El Departament de Salut ha declarat aquest dimarts que hi ha 5 pacients menys ingressats a les UCI a causa de la Covid-19 en les darreres hores, 456 en total. Els hospitalitzats a planta baixen i se situen en 1.371 (-40).

En paral·lel, s'han notificat 1.836 nous contagis confirmats per PCR o TA, que situen el total des de l'inici de la pandèmia en 885.224. L'Rt puja fins a 0,83, i el risc de rebrot disminueix 6 punts, fins als 219.

S'han notificat 26 morts en les últimes hores i el total de defuncions des de l'inici de la pandèmia és de 23.268. El 6,90% de les proves en la darrera setmana ha donat positiu. La incidència acumulada en 14 dies passa de 291,30 a 278,42, mentre que en 7 dies, baixa de 122,57 a 119,64.

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut