Vacunació massiva al Palau d'Esports de Tarragona (ACN/Eloi Tost)

Salut preveu començar a vacunar al juny la franja de 40 a 49 anys

La consellera Alba Vergés condiciona aquest compromís al compliment del calendari d'entrega de vacunes

Virgínia Arqué NuenoActualitzat

La vacunació de la població de 40 a 49 anys començarà al juny, si arriben les vacunes de Pfizer compromeses. És la previsió que ha fet la consellera de Salut, Alba Vergés, aquest dimecres, a Mataró, en la inauguració del nou CUAP Maresme, un nou equipament d'urgències per a l'atenció primària.

Vergés descarta que es pugui fer al maig, quan acabi el grup de 50 a 59 anys, que ja han estat cridats a vacunar-se, per falta de vacunes.

Per a la franja dels 50 anys en amunt ja es pot demanar cita prèvia al web de Salut per vacunar-se, a partir del 10 de maig, amb Pfizer/BioNTech, Moderna o Janssen.

La consellera ha recordat que aquest és un grup molt nombrós i també una part important de les persones que acaben ingressades a les unitats de cures intensives.

També es mantenen obertes les cites per a les persones de 70 a 79 anys que encara no s'han pogut vacunar i les que quedin pendents de més de 80 anys o entre 60 i 69.

Vergés ha tornat a demanar al Ministeri de Sanitat que estudiï "la conveniència d'espaiar la segona dosi de Pfizer per immunitzar el màxim de gent en el menor temps possible", una opció, ha dit, que ja han tirat endavant en altres països.

Vacunes de Pfizer preparades per ser administrades (ACN/Núria Torres)

Es preveu que aquest dimecres se superin els 2 milions de persones que hauran rebut almenys una dosi d'alguna vacuna, segons ha assegurat, en el mateix acte, el vicepresident del govern amb funcions de president, Pere Aragonès.

 

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19Vacunes
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut