Entrada d'urgències a l'Hospital de Palamós
Entrada d'urgències a l'Hospital de Palamós

Salut investiga la mort d'una dona a Palamós després d'esperar 7 hores a urgències

L'Hospital de Palamós nega que hi hagués negligència ni error mèdic

Actualitzat

El departament de Salut ha obert un expedient per analitzar què va passar el 15 de novembre a les urgències de l'Hospital de Palamós on una dona de 84 anys va morir després d'esperar-se durant 7 hores per ser atesa.

L'Hospital de Palamós assegura que no hi va haver cap negligència ni error mèdic que li provoqués la mort.

Atribueix el fatal desenllaç a un cúmul de circumstàncies, sobretot la gran acumulació de pacients complexos que hi va haver en una mateixa franja horària.

Ho ha dit Marc Pérez, director d'Urgències de l'Hospital de Palamós.

"Jo no utilitzaria ni la paraula negligència ni error. Crec que hem de modificar determinades maneres de treballar per poder evitar aquestes situacions. "

"Evidentment estem acostumats a treballar amb volums de pacients importants. Estem en una situació d'estiu aquí. Per tant, estem acostumats a treballar en aquestes situacions. Però el fet puntual d'aquest dia, d'aquesta situació amb què una franja molt curta de temps entren pacients amb una complexitat concreta, fa difícil manegar una situació que surt fora del que és habitual."

El centre diu que revisarà tots els protocols i ha reconegut que hagués estat necessari que un metge revisés l'estat de la pacient mentre esperava el seu torn per ser atesa.

De tota manera, el cap d'urgències considera que la dona hauria mort encara que hagués rebut atenció mèdica.

La dona va morir el 15 de novembre per una aturada cardiorespiratòria després d'ingressar per un fort dolor abdominal que es va complicar.

ARXIVAT A:
Salut
Anar al contingut