Santander

Salgado vaticina que Espanya sortirà de la crisi alhora que la resta de la UE

La vicepresidenta segona del govern, Elena Salgado, assegura que Espanya sortirà de la crisi econòmica "al mateix moment que la resta dels països europeus". Ho ha dit durant la inauguració a Santander d'un curs sobre la crisi organitzat per l'Associació de Periodistes d'Informació Econòmica i el BBVA. Salgado ha dit també que el futur Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària servirà per ajudar entitats financeres amb problemes però també per ajudar aquelles que no tinguin "debilitats serioses", amb l'objectiu d'"augmentar-ne l'eficiència i assegurar-ne la viabilitat".

Actualitzat
Salgado ha assegurat que totes les actuacions del Fons de Reestructuració i Ordenació Bancària es faran amb la "màxima transparència" i buscant minimitzar al màxim el cost que tingui per a l'Estat. Salgado va advertir també de la "tendència creixent" que manté la morositat bancària i que es perllongarà fins l'any vinent.

La vicepresidenta segona ha insistit que la caiguda de l'economia pot tocar fons en el primer trimestre de l'any i ha dit que espera veure contraccions no tan pronunciades en els pròxims mesos. Tot i que hi ha alguns indicadors que avalen la teoria que el pitjor tros de la crisi ja ha passat, Salgado ha recordat que per aquest any la caiguda de l'economia espanyola serà molt pronunciada, del 3,6%, segons la previsió revisada divendres passat en el Consell de Ministres.
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut