Madrid

Sáenz de Santamaría: "Val la pena explorar la possibilitat d'un govern amb el PSOE"

La vicepresidenta en funcions demana alhora que els socialistes reflexionin sobre el seu veto a Mariano Rajoy

RedaccióActualitzat

La vicepresidenta en funcions del govern espanyol, Soraya Sáenz del Santamaría, ha demanat al PSOE que reflexioni sobre el seu veto al PP i a Mariano Rajoy en concret. La número 2 de l'executiu subratlla, en tot cas, que la primera opció és un pacte de govern amb els socialistes. La vicepresidenta espanyola entén que ara el PSOE està en procés d'anàlisi interna dels resultats de diumenge, els dóna temps però insisteix en la gran coalició:

"Val la pena explorar la possibilitat de la gran coalició amb el PSOE, ja que aquest model de govern de partits amb les dues principals forces ha funcionat bé en altres llocs d'Europa."

Dos dies després dels comicis, Sáenz de Santamaría ha dit que cal formar "com més aviat millor un govern que pugui tirar endavant reformes" i ha explicat que la "negociació" amb els socialistes "ha de començar per les mesures, les polítiques concretes i en el fons de l'assumpte, més que començar a parlar de llocs". La vicepresidenta en funcions ha fet aquestes declaracions abans de participar en l'homenatge anual que el Congrés dels Diputats fa a les víctimes del terrorisme.

Rivera parla amb Rajoy i Sánchez per abordar canvis legislatius

El president de Ciutadans, partidari de fer una taula de tres, ja s'ha posat en contacte telefònic amb Mariano Rajoy i Pedro Sánchez per impulsar reformes legislatives a Espanya. Albert Rivera no vol parlar de vetos, però abans de començar a negociar ja ha descartat investir Rajoy president del nou executiu. En qualsevol cas, ni Rajoy ni Sánchez han acceptat aquesta taula de negociació a tres que els proposa Rivera.

 

 

Des de Ciutadans han informat que Rivera ha comentat amb els líders del PP i del PSOE "la necessitat que a Espanya hi hagi un govern central estable, constitucionalista i amb majoria suficient per abordar els canvis legislatius que permetin a Espanya avançar cap a una nova etapa política". Tot i això, Rajoy li ha traslladat la seva intenció d'obrir una tanda de converses amb tots els partits en els pròxims dies. I Sánchez li ha assegurat –diu C's– que és al PP a qui correspon prendre la iniciativa per a la formació de govern.

En tot cas, Albert Rivera els ha expressat la seva disposició a crear aquesta taula entre els tres partits constitucionalistes. El líder de Ciutadans va explicar aquest dilluns que la seva proposta és que, al voltant d'aquesta taula, es reuneixin equips de negociació dels diferents partits, no els seus líders, perquè vol parlar de polítiques i no de "butaques" o llocs. Rivera admet, però, que hi pot haver primer una reunió de líders per desbloquejar aquesta via i nomenar equips negociadors.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut