Madrid

Units Podem: "Treballarem per explorar qualsevol alternativa perquè el PP no continuï governant"

Echenique: "Continuem defensant el referèndum per Catalunya, malgrat els immobilistes i els independentistes"

RedaccióActualitzat

L'endemà de les eleccions del 26-J, Podem no està satisfet amb els resultats. El secretari d'Organització, Pablo Echenique, ha lamentat que Units Podem no aconseguís fer el "sorpasso" al PSOE. Tot i això, defensa que els seus 71 diputats, els mateixos que Podem i IU van tenir el 20-D per separat, confirmen que hi ha un espai electoral per al canvi. Echenique no ha volgut entrar a valorar en detall els resultats i ha dit que volen fer una reflexió profunda basada en dades i no en opinions:

"Som autocrítics. Volem fer una reflexió profunda basada en dades i menys en l'opinió. Les opinions sense dades no deixen de ser opinions. Fem-ho amb dades."

En la mateixa línia, Echenique ha admès que no s'expliquen els resultats dels comicis: "Ningú sap per què el resultat no és el mateix que donava totes les enquestes".

En qualsevol cas, el secretari d'Organització ha reiterat la disposició a formar un govern progressista:

"Estem oberts a formar un govern progressista tot i que sembla que el PSOE prefereix una altra opció."

Pel que fa al referèndum, ha assegurat que el continuaran defensant:

"Continuem defensant el referèndum per a Catalunya, malgrat els immobilistes i els independentistes."

El líder d'IU, Alberto Garzón, ha admès, per la seva banda, que "és una mala notícia per al país que el PP hagi sortit reforçat" en les eleccions del 26 de juny amb un "model de la consolidació fiscal que ha fracassat" i que "no ha millorat la situació de la majoria social treballadora". Davant d''aquest panorama, ha assegurat que continuaran defensant "construir un model polític i social nou d'acord amb una participació electoral i del carrer" i treballaran en "qualsevol alternativa" per evitar que el PP torni a governar:

"Treballarem per explorar qualsevol alternativa perquè el PP no continuï governant i no es continuïn aplicant les mateixes polítiques que ens han portat fins aquí."

Després de defensar que va ser "bona idea anar units", ja que haurien tret "pitjors resultats" presentant-se per separat als comicis, ha manifestat que "encara hi ha marge de continuar sumant" a la confluència i que exploraran "vies alternatives". "Treballarem les condicions necessàries perquè tinguem possibilitat de guanyar", ha dit.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut