Madrid

Rajoy aposta per un govern estable i diu que no pensa renunciar a governar

"Els ciutadans ens han tornat a dir que dialoguem, parlem i pactem", assegura el president espanyol en funcions

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, ha comparegut davant la premsa l'endemà de guanyar les eleccions espanyoles amb una majoria més àmplia que en els anteriors comicis, per dir que "interarà estar a l'altura de les circumstàncies". Rajoy ha destacat que el PP és "l'única força que millora resultats", que té gairebé dos milions ui mig més de vots que el segon partit més votat, i ha donat les gràcies a tots els votants i a tot el seu equip.

Respecte al futur, Rajoy ha remarcat que "l'escenari polític és fragmentat i es fan necessàries aliances i pactes". Tot i això, el president en funcions assegura que moltes formacions comparteixen ideari i valors i ha afegit: 

"Els ciutadans ens han tornat a dir que dialoguem, parlem i pactem. Espanya necessita un govern estable, capaç de fer les reformes necessàries i d'aportar estabilitat. Estenc la mà als partit moderats." 

Després d'això, ha remarcat quins són els repters que segons ell té el pròxim govern i ha posat una data límit: 

"És fonamental tenir govern a finals de juliol o a principis d'agost."


Per Rajoy seria una "irresponsabilitat antològica" que hi hagués unes terceres eleccions. Un cop fet el govern, el líder del PP ha dit que si no és possible un gran pacte, "s'haurà de governar en el dia a dia". "Estic obert a totes les fórmules", ha dit, i "no penso renunciar a governar perquè m'han votat vuit milions de persones".

En una entrevista radiofònica a primera hora del matí, el president espanyol en funcions també ha assegurat que no s'acontentarà assegurant-se la investidura, sinó que intentarà "arbitrar una fórmula de govern". Rajoy ha afirmat que, per fer-ho, a qui primer trucarà és el líder dels socialistes espanyols, Pedro Sánchez, i és que considera que "en temes fonamentals necessitem el PSOE".

Tot i això, ha remarcat que, per a la investidura, no descarta "absolutament res" i que també trucarà a la resta de partits.

Segons el president espanyol en funcions els ciutadans l'"han encertat" en triar-los com a primera força a ells i el PSOE com a segona, a qui ha considerat els dos grans partits que "han protagonitzat" la transformació de l'Estat els últims quaranta anys.

Davant d'una militància eufòrica i envoltat de la plana major del partit, Rajoy ja va defensar en plena nit electoral el Partit Popular com un "instrument que mai falla a Espanya" i va reclamar "el dret a governar perquè hem guanyat les eleccions".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut