Saénz de Santamaría, amb la consellera Dolors Bassa i el vicepresident Oriol Junqueras (EFE)
Saénz de Santamaría, amb la consellera Dolors Bassa i el vicepresident Oriol Junqueras (EFE)
Barcelona

Sáenz de Santamaría: "L'estabilitat política cotitza a l'alça a Espanya"

La vicepresidenta del govern espanyol reitera que La Moncloa buscarà "diàleg polític, parlamentari, social i territorial" a Catalunya

Actualitzat

La vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, ha assegurat que "l'estabilitat política cotitza a l'alça a Espany" i ha ofert diàleg a la Generalitat per treballar en aquest sentit. La número dos de l'executiu estatal ha viatjat aquest dilluns fins a Catalunya on ha tingut contactes amb diverses entitats catalanes. Sáenz de Santamaría ha reprès l'agenda catalana dinant amb representants dels sectors social, econòmic i cultural. Unes reunions amb l'objectiu de sondejar aquests sectors i de donar també una imatge de mà estesa en l'anomenada operació Diàleg.

A la nit, a la Llotja de Mar de Barcelona, Sáenz de Santamaría ha assistit al lliurament del guardó a l'empresa de l'any 2016, que atorguen "El Periódico" i el Banc Sabadell. Allà, davant del vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i les conselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs, ha reiterat que la Moncloa buscarà "diàleg polític, parlamentari, social i territorial" a Catalunya per tal de garantir aquesta estabilitat.

"En un món que està desconcertat, on torna a haver-hi barreres, on es torna a parlar de proteccionisme, on els populismes aconsegueixen determinades quotes de pòder en llocs clau, l'estabilitat és un element crucial"

En arribar a la Llotja de Mar, Sáenz de Santamaría ha saludat breument Junqueras, amb qui ha compartit taula durant la vetllada. En la seva intervenció, Junqueras ha subratllat que l'economia catalana "viu moments esperançadors", després de tancar el 2016 amb un creixement del PIB del 3,5% i amb un rècord d'exportacions.

"Tenim una economia que demostra fortalesa, que està diversificada, que és robusta i contribueix a un bon comportament de les finances públiques"

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut