Xavier García Albiol, aquest matí, en una compareixença informativa (ACN)
Xavier García Albiol, aquest matí, en una compareixença informativa (ACN)
Barcelona

Albiol desmenteix Millo: "El govern d'Espanya no manté reunions secretes amb ningú"

El delegat del govern espanyol a Catalunya va assegurar aquest diumenge a TV3 que hi ha contactes a tots els nivells entre l'executiu de Rajoy i la Generalitat, i que de vegades no es fan públics per trobar una sortida a la situació política actual

RedaccióActualitzat

El líder del Partit Popular a Catalunya, Xavier García Albiol, afirma que el govern de Mariano Rajoy no té cap reunió política secreta amb la Generalitat, en contra del que aquest diumenge sostenia a TV3 el delegat de l'executiu espanyol a Catalunya, Enric Millo.

"El govern d'Espanya no està mantenint reunions secretes amb ningú. Ho torno a repetir: amb ningú. El govern d'Espanya, l'únic que pretén i l'únic que vol és que el govern de Catalunya s'assegui a la taula, estigui disposat a trencar el bloqueig i accepti parlar dels problemes reals que tenim els catalans."

García Albiol ha assenyalat que l'última reunió política va ser pública i que va ser la que van fer els vicepresidents Soraya Sáenz de Santamaría i Oriol Junqueras. En tot cas, ha dit, són contactes sobre qüestions "del dia a dia" en àmbits com Foment. García Albiol ha assegurat que el govern espanyol no farà cap oferta a la Generalitat com a alternativa al referèndum que impliqui vulnerar l'estat de dret.

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar aquest diumenge que "no hi ha cap negociació, ni privada ni oficial" amb el govern de Mariano Rajoy.

 

 

Collboni admet contactes amb l'Estat per parlar de Barcelona

El segon tinent d'alcalde de l'ajuntament de Barcelona, el socialista Jaume Collboni, ha admès contactes amb el govern espanyol, a nivell de secretaris d'estat, però només per parlar d'infraestructures i projectes que afecten la capital catalana. Això després que el govern del PP anunciés que pretenen evitar la Generalitat com a interlocutor a Catalunya i que en busquen d'altres com ara ajuntaments.

Collboni reconeix que a les últimes setmanes s'ha reunit amb els secretaris d'estat de Cultura, Administracions, i Infraestructures, i que aviat ho farà amb el de Comerç. És un diàleg per fer avançar només projectes relacionats amb la ciutat, puntualitza:

"Hem tingut reunions oficials amb els secretaris d'estat competents amb les matèries que són d'interès per Barcelona. Nosaltres el que fem, com a govern de la ciutat, és obrir vies de diàleg institucional a favor dels projectes i les necessitats que té la ciutat"

El tinent d'alcalde diu que el mateix diàleg que tenen amb el govern espanyol per parlar de qüestions que afecten Barcelona també el mantenen amb la Generalitat.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut