Moscou

Rússia suspèn les adopcions internacionals als països on el matrimoni homosexual és legal, com Espanya

Les autoritats de Moscou han suspès tots els judicis d'adopció de països on el matrimoni homosexual és legal, com Espanya. Addueixen que cal un conveni bilateral que garanteixi que el menor no pot acabar amb una parella homosexual. Més de 500 famílies catalanes estan afectades per la mesura.

RedaccióActualitzat
Les famílies en procés d'adoptar un nen a Rússia, més de 500 catalanes, estan amb l'ai al cor després que les autoritats de Moscou han suspès tots els judicis d'adopció de països on el matrimoni homosexual és legal, com Espanya. Addueixen que cal un conveni bilateral que garanteixi que el menor no pot acabar amb una parella homosexual.

Al juny, el Parlament rus va prohibir que els nens d'aquest país poguessin ser adoptats per parelles homosexuals estrangeres. La mesura també va afectar les adopcions monoparentals, però ara ja són totes les famílies afectades. En un document del Tribunal Suprem rus, es demana als jutges que, en els estats on es permeten els matrimonis homosexuals i no hi ha un acord internacional que garanteixi que el nen no serà en cap cas recol·locat a una parella homosexual, s'ha de rebutjar l'adopció.

Des de les ECAIS, les entitats que gestionen les adopcions, es denuncia que fa quatre anys que s'hauria d'haver firmat un conveni d'adopció entre l'estat espanyol i el rus, però que sempre s'ha anat endarrerint.

La Generalitat està intentant solucionar-ho, però jurídicament és molt complicat. El que Rússia demana és contrari a la normativa espanyola, que garanteix que totes les famílies, heterosexuals, homosexuals o monoparentals, tenen els mateixos drets a l'hora d'adoptar.

Espanya, després d'Itàlia i els Estats Units, és el país que adopta més nens russos.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut