Josep Rull, a Terrassa durant els dies en què va estar en tercer grau penitenciari (ACN/Norma Vidal)
Josep Rull, a Terrassa durant els dies en què va estar en tercer grau penitenciari (ACN/Norma Vidal)

Rull: "Vam estar-nos deu dies confinats, tancats 22 hores diàries a la cel·la"

En una entrevista al "Més 324", l'exconseller de Territori i Sostenibilitat denuncia la situació en què es troben els líders independentistes des que els van suspendre el tercer grau

Xavier GrasetActualitzat

L'exconseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, denuncia la situació en què estan els líders independentistes empresonats arran de la pandèmia del coronavirus i des que els van suspendre el tercer grau penitenciari.

En una entrevista per escrit al programa "Més 3/24", Rull denuncia que, per fer la quarantena en reingressar al centre penitenciari, van passar 22 hores diàries dins la cel·la durant deu dies:

"Quan vam reingressar, vam haver d'estar-nos deu dies confinats, tancats 22 hores diàries a la cel·la. Aquest mateix itinerari l'han de seguir tots els presos que tornen de permís. Ara ho volen suavitzar amb proves PCR que escurcin el període de confinament. Però per a mi el més dur és que s'hagin anul·lat els vis-a-vis familiars. Avui fa 41 dies que no estic amb els meus fills, que no els puc acaronar, ni olorar, ni menjar-me'ls a petons. Entenc que aquest càstig afegit és el que deu complaure amb més delit la Fiscalia i el Suprem."

 

Jordi Turull i Josep Rull, a Lledoners, el dia que els van retirar el tercer grau penitenciari
Jordi Turull i Josep Rull, a Lledoners, el dia que els van retirar el tercer grau penitenciari (ACN / Mar Martí)

 

Quan fa més d'un mes que no pot sortir de Lledoners, diu que veu molt difícil recuperar el tercer grau i creu que han pagat "un peatge duríssim per obtenir justícia":

"Ara, les opcions de recuperar el tercer grau són remotes: és més fàcil que un camell passi pel forat d'una agulla que trobar justícia al Tribunal Suprem del regne d'Espanya."

Rull retreu a la Fiscalia que se'ls demani que se sotmetin a un programa de tractament penitenciari "per canviar" la seva manera de pensar:

"Demana que se'ns sotmeti a un programa de tractament penitenciari per canviar la nostra manera de pensar i les nostres idees legítimes. És Torquemada, versió 2.0, en ple segle XXI. I la fiscal general de l'Estat, nomenada pel govern pretesament més progressista de la història d'Espanya, ho avala. Al·lucinant."

 

 

Entrevista a Josep Rull al ... by Moderador Noticies Web

 

Van den Eynde també denuncia la situació penitenciària

Per la seva banda, l'advocat d'Oriol Junqueras i Raül Romeva, Andreu van den Eynde, ha criticat a les xarxes socials la situació penitenciària actual dels condemnats pel Suprem.

Van den Eynde diu que fa més de 40 dies que no tenen cap contacte ni visita de tu a tu amb els familiars i que només hi parlen 40 minuts a la setmana.

 

 

 

 

 

 

 

Es tracta de restriccions derivades de la Covid que afecten tots els interns, però que s'afegeixen a la decisió del Suprem de retirar els permisos per sortir als líders polítics empresonats a Lledoners.

Fa uns dies, el president d'Òmnium, Jordi Cuixart, ja va denunciar que passava 23 hores tancat a la cel·la.

 

ARXIVAT A:
Josep RullGovern empresonat
Anar al contingut