Els dirigents independentistes durant el judici al Tribunal Suprem
Navajas discrepava sobre el delicte de rebel·lió defensat pels fiscals del judici del procés

Junqueras, Forn, Romeva, Sànchez i Cuixart hauran de dormir a la presó tota la setmana

El TSJC anuncia la suspensió del tercer grau a cinc dels presos independentistes després del recurs de la Fiscalia

Actualitzat

El tercer grau de cinc dels dirigents independentistes empresonats queda en suspens després que la Fiscalia l'hagi recorregut aquest dimarts al matí.

Hores després del recurs del ministeri públic, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha anunciat que suspenia el tercer grau a Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.

 

 

El jutjat de vigilància penitenciària número 1 s'haurà de posicionar sobre el tercer grau de l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, que la Fiscalia també ha recorregut. I el de Rull, Turull i Bassa, que encara no s'han presentat per qüestions d'agenda.

 

Sis mesos de segon grau

Entre els arguments del recurs per demanar que es tombi el tercer grau hi ha la gravetat de les penes imposades i el fet que els presos només han estat en segon grau durant sis mesos. Al parer de la Fiscalia, tot plegat transmet "sensació d'impunitat" en la societat.

El jutge, que ha acordat la tramitació preferent i urgent del recurs, ho comunicarà al centre penitenciari de Lledoners als efectes oportuns. El magistrat dona tres dies a la defensa perquè presenti al·legacions al recurs del fiscal. La decisió no afecta, de moment, l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell, perquè el seu recurs el porta un altre jutjat de vigilància penitenciària.

 

"Ens tornen a la presó perquè són incapaços de tornar a la política"

L'anunci de la petició per part de la Fiscalia de retirar el tercer grau als dirigents independentistes i la posterior confirmació de la suspensió ha fet reaccionar les xarxes. L'exvicepresident Oriol Junqueras també ha reaccionat aquest dimarts al matí i ha assegurat que "no són justos ni fan justícia":

I ha assegurat que "ens tenen molta por i ens volen tancats".

 

L'exconseller d'Afers Exteriors Raül Romeva piulava moments després de saber-se la notícia:

 

Per la seva banda, la consellera de Justícia, Ester Capella, ha criticat durament també la decisió judicial:

 

Així mateix també s'han volgut manifestar altres dirigents de diferents formacions polítiques :

 

 

 

ARXIVAT A:
Govern empresonatJudici procésOriol JunquerasRaül RomevaJoaquim FornJordi SànchezJordi Cuixart
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut