Jordi Cuixart a l'entrada d'Òmnium el juliol passat (ACN/Guillem Roset)

Jordi Cuixart afirma que "diàleg i confrontació no són propostes contradictòries"

En una carta als socis d'Òmniun, lliga les propostes polítiques de JxCat i ERC: "Ni la repressió ni els interessos de part justifiquen renunciar a la unitat estratègica"

Actualitzat

Jordi Cuixart diu que la confrontació amb l'Estat i el diàleg no han de ser contradictoris. D'aquesta manera, el president d'Òmnium Cultural lliga les propostes polítiques que els últims dies han tornat a tensar les relacions entre JuntsxCatalunya i Esquerra Republicana.


En l'última carta dirigida al socis d'Òmnium, 182.000 socis que la rebran aquest dissabte per mail, Cuixart adverteix que l'estratègia de l'Estat és dividir el sobiranisme. Per això fa una crida a la maduresa de tothom i demana als partits independentistes que aparquin les disputes electorals i defineixin objectius comuns.

"Dividir el moviment sobiranista perquè es limiti a defensar-se reactivament forma part de l'estratègia política de l'Estat. El sobiranisme, per tant, ha de demostrar la seva maduresa i definir un horitzó comú que aparqui disputes electoralistes estèrils. I aprofitar, també, cadascun dels revessos de la justícia europea que empetiteixen el prestigi internacional de l'Estat."

Pel president d'Òmnium, ni la repressió permanent ni els interessos legítims de cada partit justifiquen la renúncia a la unitat.
 

Cuixart, des de la retirada del tercer grau penitenciari i del 100.2, i per les mesures anti-Covid, es passa 23 hores al dia tancat en una cel·la de la presó de Lledoners. Per aquest motiu, a la carta dirigida als socis d'Òmnium reivindica que "ni la repressió ni la quarantena diària impediran que continuem acusant l'Estat de vulnerar drets humans".
 

 

ARXIVAT A:
Jordi CuixartÒmnium CulturalIndependència
Anar al contingut