Barcelona

Rosell respon a CiU que el seu suport al finançament és per "pragmatisme"

Fa just una setmana, la patronal catalana escoltava les explicacions del conseller d'Economia, Antoni Castells, sobre el model de finançament i aquest dimarts la cita ha estat amb Convergència i Unió. El president de Foment del Treball, Joan Rosell, ha reconegut que l'acord és millorable, però ha defensat el seu suport a l'acord per una qüestió de "pragmatisme" i en nom de l'"estabilitat". Rosell ha recordat que encara queda el veredicte del Tribunal Constitucional, i "el que és clar és que l'Estatut no quedarà al cent per cent tal com està".

Actualitzat
"La nostra opinió és que cada pacte és sempre millor que l'anterior. I podria ser millor, però al final hem de ser molt pragmàtics, possibilistes, constructius i tocar de peus a terra", ha afirmat Rosell. Els empresaris haurien donat suport a l'acord per aconseguir estabilitat i un consens polític de llarga durada.

Foment del Treball i CiU han acordat realitzar valoracions periòdiques sobre l'aplicació del pacte. "El temps ens donarà la raó", ha afegit el portaveu de CiU al Parlament de Catalunya, Oriol Pujol, present a la reunió.

Pujol ha afirmat que en el ple del finançament -que s'havia de celebrar dimecres i dijous al Parlament de Catalunya, però que s'ha suspès per la mort de quatre bombers a Horta de Sant Joan- es veurà que els números no surten.

En nom del PSC, Joan Ferran ha demanat a CiU que es disculpi per les "declaracions del senyor Mas i el senyor Puig sobre il·legalitats i sobre obediència d'uns sectors i uns agents socials cap al govern".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut