Raül Romeva a la delegació del govern a Brussel·les
Raül Romeva a la delegació del govern a Brussel·les

Romeva sobre el judici de l'1-O: "No serà just i, per tant, no serà un judici"

Proposa avançar-se a la sentència i denunciar "al món la vulneració del drets i la repressió"

Actualitzat

L'exconseller Raül Romeva ha dit a través de les xarxes que el judici per l'1 d'octubre "no serà just" i que per tant, apunta, "no serà un judici". Romeva, des de la presó de Lledoners, ha indicat que "l'Estat ha decidit posar per damunt de tots els drets fonamentals la seva integritat territorial", i que una prova d'això és la presó que pateixen els polítics independentistes. "No hi ha arguments, no hi ha justícia. Només hi ha nació", assegura.

Romeva considera que fixar el judici com una fita "és un error" que només pot servir per "consolidar l'estratègia de l'Estat."

Romeva afegeix que els presos i els exiliats no són davant d'un judici sinó d'un càstig, també per a les seves famílies, i que, sigui quina sigui la sentència, la pena ja s'ha dictat. Afegeix que no cal esperar a llegir la conclusió final, perquè es posa la integritat territorial per sobre dels drets fonamentals.

 

 

 

En el fil que ha publicat a Twitter, Raül Romeva destaca que Europa ratifica que són "protagonistes d'una represàlia estatal".

 

 

 

Romeva alerta que no s'ha de deixar que el judici sigui "una trampa per donar validesa a la repressió". I proposa anar més enllà i avançar-se a la sentència i denunciar "al món la vulneració del drets i la repressió."

 

 

ARXIVAT A:
Procés catalàGovern empresonatJudicialReferèndum 1-O
Anar al contingut