El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll (Foto: EFE)
El president de la Diputació d'Alacant, José Joaquín Ripoll (Foto: EFE)
Alacant

Ripoll diu que Rajoy i Camps li fan costat i que no sap de què se l'acusa

El president de la Diputació i del PP d'Alacant, José Joaquín Ripoll, ha assegurat que no sap per què se'l va detenir ni de què se l'acusa en la roda de premsa que ha convocat per explicar-se, després que ahir va passar-se dotze hores detingut per la policia durant una macrooperació a Alacant i Oriola per un presumpte cas de corrupció. Ripoll ha dit que ha parlat amb Rajoy i que aquest li ha fet arribar "molts ànims i tot el seu suport".

Actualitzat
El líder dels populars alacantins ha defensat la seva innocència i ha explicat que demà 8 de juliol a les dues del migdia haurà de comparèixer davant del jutge.

El dirigent del PP ha evitat entrar en el fons de la investigació, al·legant que es troba en secret de sumari, però ha subratllat que "ningú" li ha comunicat els suposats fets dels quals se l'acusa, encara que sí que li han comunicat que hi ha càrrecs contra ell.

Ripoll ha relatat que després de quedar en llibertat amb càrrecs ahir a la tarda va parlar telefònicament tant amb el president del Partit Popular valencià, Francisco Camps, com amb Mariano Rajoy, i que en va obtenir "tot el seu ànim i suport". Ripoll ha dit que el seu estat d'ànim és "bo" i que està a l'espera d'anar demà a declarar davant el jutjat d'instrucció número 3 d'Oriola, acompanyat dels seus advocats.

Les declaracions de Ripoll s'han contradit amb les que ha fet en un comunicat emès aquest dimecres mateix el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià, que ha assegurat que cap jutge va ordenar la detenció ahir de Ripoll.

Tot plegat, després que des del PP s'ha titllat d'"estrany i sorprenent" la forma d'actuar dels cossos de seguretat de l'Estat en els escorcolls a Alacant i Oriola. La veu més contundent que s'ha fet sentir ha estat la de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, que ha denunciat que la Fiscalia i la policia no tenen el mateix tracte amb tothom i que perjudiquen sempre el PP.
Anar al contingut