Imatge virtual del complex de Hard Rock

Revés al projecte BCN World: el TSJC anul·la parcialment el pla urbanístic

El tribunal argumenta que les àrees de lleure previstes en el projecte són massa a prop de la indústria química

RedaccióActualitzat

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya declara nul parcialment el pla director urbanístic on s'ha de construir el futur complex de Hard Rock, l'antic BCN World, a la Costa Daurada.

La sentència fa referència al sector 1 del projecte, dedicat a hotels, àrees de joc, comercials i d'oci. Conclou que els espais lliures i els equipaments públics s'han projectat en una zona de "risc d'accidents greus" per la proximitat del polígon petroquímic de Tarragona, cosa que els fa inviables.

"És lògic associar un moviment i una presència de persones important als espais lliures. I encara amb més raó si tenim present que aquest moviment es pot veure incrementat per la presència de visitants provinents d'àrees més o menys properes. Al capdavall, un nombre considerable de persones amb la possibilitat de coincidir en un indret en situació de risc."

La decisió respon a un recurs contenciós administratiu presentat pel grup ecologista Gepec, pel qual s'impugnava el pla director urbanístic del centre recreatiu turístic de Vila-seca i Salou.

"Nosaltres entenem que potser aniria sent hora de posar el comptador a zero i plantejar per aquests terrenys altres usos que vagin en línies absolutament diferents."

Ho deia el portaveu de la Plataforma Aturem BCN World, Joan Pons, al programa "Més 324", que, d'aquesta manera, demanen que s'aturi el procés de compravenda dels terrenys entre la Caixa, l'Incasòl i Hard Rock, valorat en 120 milions d'euros.

En sentit contrari s'ha manifestat l'alcalde de Vilaseca, Pere Segura, que ha dit que la sentència "no és una bona notícia".

"El que hem de treballar de cara al futur és mirar una mica el contingut de la sentència i tornar a reconsiderar quines qüestions hem de corregir per poder-ho tirar endavant. Però crec que aquests és un projecte que revitalitzarà molt el territori."

El Departament de Territori i Sostenibilitat, que ha anunciat que presentarà recurs de cassació, destaca que el pla director urbanístic segueix vigent i només estima parcialment el recurs presentat perquè qüestiona l'ocupació dels espais públics.

 

 

Anar al contingut