Els serveis de Salvament Marítim de la Guàrdia Civil de Màlaga han rescatat en les últimes hores 400 immigrants
Els serveis de Salvament Marítim de la Guàrdia Civil de Màlaga han rescatat en les últimes hores 400 immigrants

Rescaten 400 immigrants en aigües de l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán

180 d'aquests 400 immigrants, provinents de tres embarcacions a la deriva, han arribat al port de Màlaga

RedaccióActualitzat

Els serveis de salvament marítim de la Guàrdia Civil de Màlaga han rescatat en les últimes hores 400 immigrants en diferents pateres en aigües de l'estret de Gibraltar i el mar d'Alborán. A més, 11 immigrants, vuit d'ells menors d'edat, han aconseguit arribar a Estepona en una pastera. El pilot de l'embarcació ha estat detingut i els immigrants, que es troben en bon estat de salut, han estat traslladats a la caserna de l'institut armat de la localitat, on han rebut atenció humanitària.

180 d'aquests 400 immigrants, provinents de tres embarcacions a la deriva, han arribat al port de Màlaga, on s'ha comprovat que tots estaven bé i no ha calgut atenció sanitària. En la primera embarcació, hi anaven 41 homes, 15 dones i un nadó, en la segona, hi viatjaven 55 homes i dues dones i en la tercera hi havia 42 homes, 17 dones i 7 menors d'edat.

Per altra banda, efectius de Salvament Marítim han rescatat els 52 ocupants d'una llanxa pneumàtica que es trobava mig enfonsada. Han traslladat 59 persones al port d'Almeria després de rescatar-les de dues embarcacions, una pràcticament punxada, a 25 milles de Sabinar i també han rescatat 98 persones, entre les quals hi ha 13 dones i un menor, a prop de l'illa d'Alborán.

Dos immigrants, rescatats de la caixa metàl·lica d'un cotxe

La Guàrdia Civil i el Servei de Prevenció i Extinció d'Incendis (SPEIS) de Melilla han aconseguit treure dos immigrants d'una caixa metàl·lica, segellada amb una xapa del mateix material, que s'havia construït als baixos d'un vehicle.

En l'amagatall, que s'havia cobert amb la moqueta de l'automòbil, es trobaven els dos immigrants en molt mal estat, sense poder articular paraula i amb entumiment generalitzat, dificultat respiratòria i crisi d'ansietat. El conductor del vehicle ha estat detingut i passarà a disposició judicial com a presumpte autor d'un delicte de tràfic d'immigrants.

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut