Reobre la Jonquera després de 24 hores de bloqueig per la protesta dels pagesos francesos

Circulació fluida a l'AP-7 després que a les 11 del matí s'ha reobert la frontera

RedaccióActualitzat

Circulació amb normalitat, a l'AP-7, a l'altura de Figures, on desenes de camions esperaven per poder reprendre la marxa després de gairebé 24 hores de bloqueig per les protestes de pagesos i ramaders a França.

El trànsit s'ha reobert a les 11 del matí, i no s'ha normalitzat fins passades les 12.30, segons ha informat el Servei Català de Trànsit. 


Centenars de camioners han passat la nit aturats en les àrees de servei, els aparcaments habilitats o al voral de l'autopista, aprofitant que estava tallada, mentre esperaven que els ramaders i agricultors francesos aixequessin les barreres.


Des d'ahir a mig matí, els pagesos i ramaders bloquejaven l'autopista a la Catalunya Nord. L'AP-7 quedava tallada a l'altura de Figueres.

Tot i la reobertura, la continuació de la via en territori francès, l'autopista A-9, està tallada a l'altura de Sigean, a uns 80 quilòmetres al nord de la frontera. A partir d'aquest punt cal continuar la ruta per carreteres secundàries.


Per ajudar a desfer el col·lapse creat pel bloqueig viari, les autoritats de França han aixecat la restricció de circulació de vehicles de gran tonatge, habitual dels caps de setmana. Així, aquest diumenge permetran la circulació de camions per les autopistes, d'aquells que tornen a casa o aquells que ja hagin deixat la càrrega.

El sindicat majoritari Joves Agricultors assegura que malgrat que posi fi avui als bloquejos els reprendrà a principis de la setmana que ve. El primer ministre francès, Gabriel Attal, els va prometre ahir accelerar el pagament dels subsidis al gasoil, facilitar l'accés a l'aigua i aplicar sancions dures contra els majoristes que no respectin la llei de protecció de la pagesia.

El portaveu del sindicat, Maxime Bizard, ha explicat a l'emissora francesa Sud Radio que, tot i les 10 mesures proposades pel govern francès, encara hi ha molt de descontentament en el sector.

ARXIVAT A:
MobilitatFrançaDrets laborals
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut