Gent sopant al barri del Born, de Barcelona el dia de la fi de l'estat d'alarma, el 9 de maig (Reuters/Nacho Doce)
Gent sopant al barri del Born, de Barcelona el dia de la fi de l'estat d'alarma, el 9 de maig (Reuters/Nacho Doce)

El detall de les mesures vigents: aforaments ampliats i restauració fins a la una

S'amplia una hora l'horari de bars i restaurants i s'incrementa el límit de comerços, gimnasos, parcs d'atraccions i competicions esportives

Irene Vaqué ReigActualitzat

La desescalada continua avançant a partir d'aquest 4 de juny, començant per la restauració.

Bars i restaurants, fins a la 1.00

S'amplia l'horaris de bars i restaurants, que poden obrir fins a la 1 de la matinada, una hora més que fins ara. El canvi es fa efectiu ja des d'aquest dijous a la nit.

També poden obrir fins a la 1.00 les activitats culturals, esportives, les botigues de productes de primera necessitat i les que hi ha a les benzineres, segons ha acordat el Procicat.

Els aforaments continuen limitats a un 50% a l'interior, un percentatge fruit de la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya en resposta a un recurs que va presentar el gremi.

Es poden fer pícnics de màxim 10 persones

Els pícnics, fins ara prohibits, es poden tornar a fer, però només en els espais habilitats, com àrees de lleure o de descans, i amb un màxim de 10 persones, perquè es manté aquest límit per a les reunions socials, sense límit de bombolles.

També es pot tornar a consumir als espais habilitat per a aquest als recintes on es fan espectacles i als equipaments esportius, amb les mateixes limitacions que a la resta de la restauració.


Reobren les àrees de joc dels centres comercials

També es permeten l'accés i l'ús de les zones recreatives, com ara zones infantils, ludoteques o àrees de descans dels centres comercials. Fins ara, estava restringit.

Clientela en una terrassa de Platja d'Aro el 9 de maig (ACN/Gerard Vilà)

Aforaments ampliats a gimnasos, comerços, parcs d'atraccions i competicions

S'amplia l'aforament dels comerços al detall, que passa del 50 al 70%. És el mateix aforament permès ara a les zones comunes i de pas dels centres comercials.

S'incrementa del 30% al 50% l'aforament en parcs, fires d'atraccions i activitats lúdiques en espais tancats.

També s'augmenta, però del 50 al 70%, el límit permès als gimnasos i altres equipaments esportius, així com dels mercats no sedentaris.

Gent al Tibidabo el dia de la reobertura del parc, el 15 de maig (ACN/Ajuntament de Barcelona)
Gent al Tibidabo el dia de la reobertura del parc, el 15 de maig (ACN/Ajuntament de Barcelona)

Una altra novetat és que en les activitats culturals i competicions esportives a l'aire lliure amb una capacitat autoritzada superior a 15.000 persones, el nombre màxim d'assistents podrà ser del 20% amb determinades condicions, com ara controls dels fluxos d'accés i sortida, banys i zones de restauració independents (no permeables entre si). Els organitzadors, però, hauran d'agrupar els assistents en sectors separats de 3.000 persones.

En aquest cas encaixa el Gran Premi de Catalunya de Moto GP que es disputarà aquest cap de setmana a Montmeló, que serà el primer gran esdeveniment esportiu a casa nostra que pugui encabir una xifra d'espectadors semblant en molts mesos.

Les restriccions es mantenen igual, en 3.000 persones, per a les activitats amb un aforament menor a 15.000 persones.

Puja igualment fins al 70% la capacitat de les sales de joc, amb un màxim de 500 persones o el doble si hi ha ventilació reforçada i mesures de control d'aglomeracions. Fins ara, el límit era del 30% i un màxim de 100 persones o 250 si hi havia mesures reforçades de prevenció.

Un altre canvi és que en els vehicles de transport públic de màxim 9 places ja no hi ha restricció d'ocupació. Fins ara, estava limitada a 6 persones i no es podia situar ningú al seient del costat del conductor.

 

ARXIVAT A:
ProcicatSalutMobilitatTeatreComerçDesescaladaCoronavirus Covid-19
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut