Quines platges obren i quines tanquen per la revetlla de Sant Joan
Tanques a Sitges per evitar l'accés per la revetlla de Sant Joan (ACN/Cedida Ajuntament de Sitges)

Quines platges obren i quines tanquen per la revetlla de Sant Joan

A la platja de la Barceloneta s'hi entrarà només pels dos extrems, perquè el barri quedi al més tranquil possible, i a la línia litoral no s'hi podrà aparcar

Actualitzat

La nit de la revetlla de Sant Joan les platges de la zona sud de l'àrea metropolitana de Barcelona tancaran. Són les úniques de tot el litoral català que no estaran obertes. Ho han decidit els ajuntaments que han preferit seguir la recomanació del Procicat per evitar aglomeracions i festes massives.

El que sí que estarà obert són els xiringuitos d'aquestes platges, que estaran perimetrats i hauran de tancar a la una de la matinada.

La resta de platges catalanes estaran obertes però amb restriccions als accessos, més vigilància policial i prohibició de consum d'alcohol i de fer-hi fogueres.


Barcelona i Badalona

Barcelona tindrà les platges obertes la nit del 23 de juny. L'Ajuntament ho va decidir perquè considera que tenir-les tancades seria pitjor perquè tothom es concentraria a altres zones de la ciutat, amb una densitat que no es podria assumir, i així es pot esponjar més.

La Guàrdia Urbana controlarà els accessos i no s'hi permetrà l'entrada de begudes alcohòliques, ni equips de música ni tendes de campanya. El metro funcionarà tota la nit i les línies de Ferrocarrils de la Generalitat, fins a les dues.

A la platja de la Barceloneta s'hi entrarà només pels dos extrems, perquè el barri quedi al més tranquil possible. Els xiringuitos estaran oberts fins a dos quarts de quatre de la matinada, i es posaran 275 lavabos. A la línia litoral no es podrà aparcar.

Els controls d'alcoholèmia es faran també a patinets o bicicletes i es reforçarà la seguretat per evitar les violències masclistes. 

Altres ciutats molt poblades, com Badalona i Sant Adrià, segueixen la mateixa política de platges obertes, amb controls policials perquè es respectin les restriccions.

 


El sud de Barcelona

Les platges d'El Prat, Castelldefels, Gavà, Viladecans, Garraf, Sitges, Vilanova, Cubelles i Cunit són les que estaran tancades.

Castelldefels i Gavà van ser dels primers a comunicar-ho i després s'hi han afegit Viladecans o el Prat. Es podrà accedir als restaurants per sopar, amb l'horari i les limitacions corresponents.

En el cas de Vilanova i la Geltrú. La regidora d'Espai Públic de Vilanova, Marta Jofra, ha explicat que han acabat decidint tancar perquè no tenen "capacitat per controlar la gent que pugui venir de l'àrea metropolitana i del Penedès".

 

Maresme

La quinzena de municipis de la costa mantindran les platges obertes per Sant Joan, reforçant-ne la seguretat, sobretot per evitar aglomeracions. A Mataró, per exemple, es restringirà l'accés al passeig Marítim i Calella activarà el sistema informàtic per controlar l'aforament de les platges.

També hi ha municipis que permeten la revetlla a la sorra, però prohibeixen explícitament les fogueres, com és el cas de Cabrera de Mar, Canet de Mar i Caldes d'Estrac. Sant Vicenç de Montalt prohibeix menjar i beure a la platja, però permet llançar petards.

Platja d'Aro tornarà a fer focs artificials aquest Sant Joan (ACN/Casademont L)


Costa Brava

Entre les novetats, destaca que Platja d'Aro recupera aquest any el castell de focs artificials. A Palamós se celebra la Festa Major, però no es podran fer fogueres a la sorra.


Tarragona

L'Ajuntament de Tarragona obrirà les platges per Sant Joan i permetrà que s'hi celebri la revetlla, però no autoritza les fogueres ni les acampades. A més, segons la normativa municipal, tampoc es podrà consumir alcohol ni reproduir música amb altaveus.

Una altra restricció a tenir en compte és que els grups com a màxim podran ser de deu persones i hi haurà d'haver distància entre grups.

ARXIVAT A:
Sant Joan
Anar al contingut