Madrid

Rajoy torna a notificar al rei que no té prou suports per ser investit president

El president del PP nega tenir sensació de "fracàs" per la repetició electoral perquè creu que "hauria estat moltíssim pitjor" que es formés algun dels governs que s'ha plantejat

Actualitzat

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha tornat a comunicar a Felip VI que no té prou suport per ser president. En l'última reunió del monarca en aquesta tercera ronda de consultes amb els partits, el president del govern en funcions ha admès per tercera vegada que no pot afrontar un debat d'investidura amb possibilitats de sortir del Congrés com a president

"He fet saber al rei, igual que en les dues ocasions anteriors en què em va convocar, que no tinc els suports suficients per ser candidat a la presidència del govern. I això és tot el que els he de dir sobre la reunió"

Insta Sánchez a "corregir" la seva actitud

Pel que fa a la situació general, Rajoy ha insistit que "el millor" era un acord entre PP, PSOE i C's: "aquesta proposta era la més raonable, la millor per als espanyols, la millor per Espanya i segueixo defensant-la a dia d'avui". Ha defensat que, "encara avui", considera que l'acord entre el PP i el PSOE comptaria amb una base més àmplia i un ampli suport. Ha lamentat que, si aquest executiu no ha fructificat ha estat "perquè el PSOE no va voler".

"No només no va voler acordar sinó que ni tan sols va voler parlar"

En aquest sentit, el líder popular ha demanat al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, que corregeixi la seva actitud i estigui disposat a parlar amb el PP perquè creu que és "l'abc de la democràcia":

"Estem en el segle XXI i no és normal que dues grans forces polítiques no dialoguin simplement perquè un no vol. Això cal corregir-ho en el futur perquè això és l'abc de la democràcia"

El president del govern espanyol en funcions ha destacat que, "per sort per a Espanya" no s'ha format un govern d'esquerres. De fet, ha negat tenir sensació de "fracàs" per la repetició de les eleccions perquè, malgrat que creu que "no és el millor" i no ho volia "ningú", creu que "hauria estat moltíssim pitjor que s'hagués conformat qualsevol dels governs que han anat circulant per aquí al llarg d'aquests mesos".

"Realista-optimista" de cara als comicis de juny

Rajoy ha subratllat que compta amb el suport del seu partit i que no s'ha plantejat fer cap pas al costat. Ha apuntat que ara la seva missió és la de guanyar-se la confiança de "cada vegada més" ciutadans i ha assegurat que treballarà "intensament" per aconseguir-ho.

El president del PP ha dit que és "realista-optimista" sobre la campanya electoral i els resultats del PP a les eleccions del 26 de juny. De cara a hipotètics pactes postelectorals, Rajoy no ha volgut pronunciar-se i ha afirmat que, "de moment, cal pactar amb la gent".

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut