Rajoy en la roda de premsa de balanç de legislatura (EFE)
Rajoy en la roda de premsa de balanç de legislatura (EFE)
Madrid

Rajoy confon l'article 135 de la Constitució amb el 155, que permet suspendre una autonomia

Rajoy defineix Castelldefels com "una de les ciutats més importants, amb més caixet, història i tradició"

Felip GordilloActualitzat

Mariano Rajoy parlava del dèficit espanyol en la seva roda de premsa de balanç de la legislatura quan ha tingut un lapsus curiós. S'ha confós a l'hora de citar la Constitució. Rajoy volia citar l'article 135 de la Constitució, que situa el sostre de despesa de l'estat espanyol, però el seu cap li ha jugat una mala passada i ha fet referència a l'article 155, el que permet suspendre una autonomia d'una comunitat.

Una periodista li ha fet notar el seu lapsus en el torn de preguntes amb un "l'ha traït el subconscient". Rajoy ha contestat:

"Té vostè raó en el subconscient, però tampoc ha estat un error tan important perquè ja han percebut perfectament a què em referia."

Castelldefels, amb "caixet"

Rajoy també ha tingut una sortida curiosa quan critica els pactes dels socialistes a Catalunya. Ha recordat que han permès fer el PP fora dels governs de Badalona i de Castelldefels. Sobre la primera ha destacat que és la tercera ciutat de Catalunya i sobre la segona, que té molt de "caixet":

"Castelldefels, una de les ciutats més importants, amb més caixet, història i tradició"

Sense plasma i amb 11 preguntes

Rajoy ha obert el torn de preguntes després de la seva intervenció. Ha permès 11 preguntes. A moltes els ha donat una resposta llarga i, en alguns moments ha hagut de demanar als periodistes que li recordessin part de les seves qüestions.

De les preguntes, totes han tocat d'una manera o d'una altra la "qüestió catalana". Només dues han anat directament de números i no han citat el procés sobiranista.

"Senyores, senyors, marxem"

La compareixença de Rajoy ha durat poc més d'una hora. Estava prevista per a la una però ha començat amb retard. Uns minuts després de dos quarts de tres del migdia, el president espanyol ha tancat el torn de preguntes amb una frase curiosa: "Senyores, senyors, marxem."

Anar al contingut