Madrid

Rajoy aclarirà avui si continua al capdavant del PP

La derrota electoral ha obert la incògnita sobre el futur de Mariano Rajoy al Partit Popular. L'endemà dels comicis, la cúpula del partit ha evitat pronunciar-se sobre la qüestió. El comitè de direcció del PP s'ha reunit i, a la roda de premsa posterior, el secretari general, Ángel Acebes, no ha aclarit res. Tot i que ha afirmat que el partit està "orgullós" de Rajoy i que ha fet una "feina extraordinària", també ha afegit que el PP "no és un partit de personalismes (...) perquè el que importen són els principis i els valors". La resposta la donarà probablement el mateix Rajoy avui, quan comparegui davant dels mitjans després d'anar al comitè executiu popular.

Actualitzat
Ángel Acebes ha afirmat que cal esperar el comitè executiu d'aquest dimarts, després del qual sí que compareixerà el líder del PP, Mariano Rajoy, per donar explicacions. Aquest comitè i la junta de la Direcció General decidiran si s'avança, abans de l'estiu, el congrés que els populars tenen previst celebrar. El secretari general popular no ha aclarit tampoc aquest punt, ni quan se li ha preguntat si s'obre una etapa de renovació.

Sobre el qüestionament del lideratge de Mariano Rajoy, Acebes ha manifestat que al partit hi ha "unitat interna i fortalesa, senyals d'identitat de la formació i una garantia per als votants". El secretari general del PP ha assegurat que continuaran treballant en favor dels interessos generals i sempre defensant els ideals de la formació. I ha remarcat que el PP "no és un partit de personalismes. No ho és i no ho serà mai, perquè el que importa són els principis i els valors".

Acebes també ha explicat que Rajoy ha dedicat el matí d'aquest dilluns a "treballar" al despatx que té al setè pis de la seu del carrer Génova. La incògnita sobre el futur polític de Rajoy ha estat motiu d'atenció per l'"adéu" que va pronunciar el candidat popular des del balcó de la mateixa seu, davant els militants que el van aclamar després d'admetre la derrota.

Acebes, que ha felicitat el PSOE per la victòria a les generals, ha explicat que el PP està satisfet amb el 153 escons aconseguits, 5 més que al 2004, i per haver guanyat en nou comunitats autònomes, a Ceuta i a Melilla. Acebes ha dit que aquest increment és perquè el PP ha concentrat més vot moderat i de centre, inclosos votants socialistes, mentre que l'augment del PSOE es deu als sufragis de "l'esquerra radical". Acebes augura una legislatura complicada per la situació econòmica i la convocatòria "d'un referèndum d'autodeterminació al País Basc".
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut