Imatge de la Cala s'Alguer presa a peu de platja amb una càmera de Google Street View
La Cala s'Alguer, la platja més visitada de Catalunya a través d'Street View

Què ens interessa explorar a l'Street View? Els llocs més visitats de Catalunya

La tecnologia de Google que mostra el món a peu de carrer celebra 15 anys d'existència amb l'anunci de dues grans novetats i llistes de curiositats sobre el servei

Enllaç a altres textos de l'autor Antoni Noguera Martínez

Toni Noguera Martínez

Periodista del 324.cat especialitzat en tecnologia

@AntoniNoguera
Actualitzat

Larry Page, el cofundador de Google, volia aconseguir un mapa en 360 graus de tot el planeta. La seva idea, que aquest diumenge farà 15 anys que es va començar a materialitzar, s'ha convertit en un dels esforços de documentació més grans de la història de la humanitat, una eina imprescindible per complementar i fer-se una millor idea de qualsevol cerca a Google Maps. 

Aprofitant l'efemèride, Google ha compartit algunes curiositats sobre l'ús de la seva plataforma. D'aquesta manera, ha fet públic que Catalunya, juntament amb Andalusia, són les zones més visitades d'Espanya per Street View, i Barcelona comparteix amb Madrid el lideratge en les destinacions més populars. L'estat espanyol, de fet, ocupa la sisena posició en el rànquing de països amb més visitants del món, segons les dades del darrer any.  

 

El més visitat a Catalunya

Els estadis de futbol copen l'interès majoritari dels usuaris, amb el Camp Nou esdevenint el lloc d'interès més visitat de Catalunya, tot just per davant de la Sagrada Família.

Pel que fa a Espanya el punt més meridional, a Tarifa, i els camps del Reial Madrid i de l'Atlètic de Madrid són a la llista de punts més visitats per Street View. 

Imatge de la façana del Palau Güell
El Palau Güell de Barcelona és un dels llocs més visitats per Street View a Catalunya, segons Google (Canaan / Wikimedia)

Els museus també són, habitualment, ubicacions documentades fotogràficament per Google, el que a vegades permet fer-hi visites virtuals més o menys limitades. El més visitat per Street View a Catalunya és el Museu del FCBarcelona, seguit pel Palau Güell.

Pel que fa a platges, la Cala s'Alguer de Palamós s'erigeix com la més visitada a través del servei de Google.

A Espanya el rànquing el lideren dues platges balears, la Platja d'en Bossa i la Cala Major. Les dades corresponen al període de temps comprès entre el 24 d'abril del 2021 i el mateix dia del 2022.

Imatge del gratacel més gran del món, el Burj Khalifa, als Emirats Àrabs Units
Imatge del gratacel més gran del món, el Burj Khalifa, als Emirats Àrabs Units(Pixabay)

En tot el món, els tres llocs més visitats segons Google són el gratacel més alt del planeta, el Burj Khalifa dels Emirats Àrabs Units, la francesa Torre Eiffel i el Taj Mahal, a l'Índia.

Totes les localitzacions capturades permeten simular l'experiència visual de viatjar-hi, amb una perspectiva en 360 graus que també es pot consumir de forma immersiva amb ulleres de realitat virtual.


Nova càmera i viatges en el temps

Google ha fet coincidir l'aniversari amb la presentació de dues importants novetats. Per una banda, l'opció de viatjar en el temps a través de Street View arriba a la seva aplicació mòbil. Fins ara, era possible veure com ha evolucionat l'aspecte d'una localització des de la versió d'escriptori, però ara aquesta funció arribarà també al telèfon, sigui iOS o Android.

El segon anunci de Google ha estat la presentació de la nova càmera que s'utilitzarà a partir d'ara per capturar les imatges que alimenten Street View. L'empresa subsidiària d'Alphabet assegura que la nova equipació compta amb la mateixa potència, resolució i capacitat de processament del seu icònic cotxe de Street View, però ho fa en una forma molt més compacta que té la mida i pes "d'un gat domèstic".

La nova càmera d'Street View que ha presentat Google en els 15 anys del servei
La nova càmera de Street View que ha presentat Google en els 15 anys del servei destaca pel seu nou format, més compacte, la presència de dos objectius i un gran dissipador de calor(Google)

Amb menys de set quilos de pes i noves capacitats modulars, la nova càmera ultra-portable de Google Street View facilitarà la captura d'imatges de localitzacions més remotes i inaccessibles, incorporant-hi tecnologia (com, per exemple, un làser d'infrarojos) quan faci falta. A més, està pensada per col·locar-se sobre la vaca de qualsevol vehicle i és possible operar-la a través d'un telèfon mòbil. El desplegament de la nova càmera es completarà l'any que ve.

Línia temporal que mostra les diferents fites de Google Street View al llarg dels sues 15 anys
Línia temporal que mostra les diferents fites de Google Street View al llarg dels seus 15 anys (Google)

Segons les dades de Google, des dels seus inicis el 2007 Street View ha capturat uns 220.000 milions d'imatges i més de 16 milions de quilòmetres a través d'un centenar de països i territoris, incloses algunes localitzacions a l'espai, els pols i el fons marí. El recorregut fotografiat equivaldria a completar la volta al món unes 400 vegades.

ARXIVAT A:
GoogleTecnologia
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut