"Subtítols per al món": les ulleres de Google que tradueixen converses en temps real
El prototip tradueix converses en temps real gràcies a la fusió amb Google Translate (Google)

"Subtítols per al món": les noves ulleres de Google que tradueixen converses en viu

El gegant tecnològic presenta un prototip que uneix, mitjançant la intel·ligència artificial, el món real i el seu univers de serveis digitals

RedaccióActualitzat
TEMA:
Google

Google ha presentat el prototip d'unes ulleres de realitat augmentada que mostren, en temps real, traduccions i transcripcions de converses mitjançant intel·ligència artificial. A la conferència anual de desenvolupadors de Google I/O, només s'ha pogut veure un vídeo d'un prototip i no s'ha anunciat una data de llançament del producte.

Una dècada després de l'arribada de les Google Glass, el gegant tecnològic estrena aquest nou gadget portable amb un ordinador integrat. Aquesta vegada, però, les ulleres tenen un aspecte menys futurista i no tenen cap càmera visible, de manera que s'eliminen dues característiques que van fer fracassar les seves antecessores.

El primer model d'ulleres de realitat virtual de Google, que es va estrenar el 2013, no va tenir l'èxit que s'esperava i no va arribar a comptar amb un llançament comercial complet per la divisió d'opinions dels consumidors i les crítiques per atemptar contra la privacitat de les persones.
 

Unir el món real i l'univers digital

La presentació de les noves ulleres s'emmarca en la voluntat de Google d'unir, mitjançant la intel·ligència artificial, el món real i el seu univers digital, com ara els serveis de cerca, traducció o Maps.

A la conferència anual de desenvolupadors, l'empresa ha fet públic un vídeo en què s'ha pogut constatar com el dispositiu tradueix converses en viu i mostra subtítols en castellà, anglès, mandarí i llengua de signes.

El director de gestió de productes de Google, Eddie Chung, ha explicat que amb la nova eina volen crear "subtítols per al món", fusionant tecnologies que ja fa anys que desenvolupen amb nous ginys:

"Estem treballant en una tecnologia que ens permeti trencar les barreres de l'idioma, aprofitant els anys d'investigació de Google Translate i adaptant-ho a les ulleres."

Tot i l'enorme potencial d'aquest prototip, de moment no queda clar que arribi a sortir al mercat. No obstant, sí que deixa clar que Google està treballant en unes noves ulleres, un fet que ja es va deixar entreveure quan l'empresa de Sillicon Valley va adquirir North, especialitzada en ulleres intel·ligents.
 

Nova tauleta i nou rellotge intel·ligent

Google també ha anunciat que el 2023 llançarà una nova tauleta, i a finals del 2022, un rellotge intel·ligent.

Els nous dispositius formen part de l'estratègia de l'empresa d'oferir productes comparables als d'Apple. I és que augmentar les vendes de hardware podria ajudar Google a mantenir els usuaris a la seva xarxa tecnològica i no haver de dividir les vendes d'anuncis, la seva principal font d'ingressos, amb fabricants de dispositius, com Apple o Samsung.

 

ARXIVAT A:
GoogleTecnologiaIntel·ligència artificial
Anar al contingut