Gavà

Pujol creu que seria "molt bo" que CiU donés suport al govern amb la sequera

En declaracions durant una visita al local de CDC de Gavà, l'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha assenyalat que seria "molt bo" que Convergència i Unió donés suport al govern, si es planteja una solució "amb cap i peus" al problema de la sequera. Pujol diu que aquest suport s'hauria de donar sempre i quan no "s'enganyi el país" i també ha descartat alternatives com portar aigua del Segre. Jordi Pujol ha remarcat que aquest suport és un aspecte "que no havia fet mai amb nosaltres" el tripartit i, en referència al debat de l'aigua ha afegit que "a Convergència li seria fàcil fer sang amb el tema de l'aigua, i no en fa".

Actualitzat

L'expresident de la Generalitat, Jordi Pujol, ha dit que considera més greu la "cultura del no" que, des de fa anys, duen a terme els membres del tripartit que la manca de pluja, i també que hi hagi una "mentalitat" que faci que cada vegada que es proposa una solució "hi hagi gent que consideri que la seva obligació és oposar-s'hi".

Pujol ha estat contundent a l'hora de dir que és "mentida" que quan CiU estava a la Generalitat no va fer res per evitar la situació que està vivint ara Catalunya. El líder convergent també ha declarat que confia en què la situació canviï. "Esperem que es rectifiqui i que es vagin trobant solucions, que n'hi ha", ha dit, posant com a exemple el transvasament del riu Roine.

D'altra banda, ha assenyalat que CiU ja plantejava de fa temps solucions que ara s'estan debatent. "Sempre havíem dit que es podia comprar aigua dels regants de l'Ebre", i ha afegit que "no és cap invent d'ara". Pujol ha conclòs dient: "Això ja ho havíem fet, i ho havíem proposat i ens deien que no".

Anar al contingut