Puig, Serret, Puigdemont, Comín i Ponsatí, aquest dimarts al vespre a Lovaina
Puig, Serret, Puigdemont, Comín i Ponsatí, aquest dimarts al vespre a Lovaina
Brussel·les

Puigdemont: "100 dies després, el problema s'ha agreujat"

En un acte a Lovaina quan fa 100 dies de la seva arribada a Bèlgica, Puigdemont ha assegurat que treballarà des de l'estranger perquè "es pugui respectar el resultat de les eleccions"

Actualitzat

Quan fa cent dies de la seva arribada a Bèlgica, Carles Puigdemont ha advertit que l'estat espanyol té "un gravíssim problema polític" i ha dit que no el vol resoldre "des de la política, sinó des del Codi Penal". El 130è president de la Generalitat ha considerat que, des de la seva arribada a Brussel·les, dos dies després de l'aplicació de l'article 155, "el problema no només no s'ha resolt, sinó que s'ha agreujat".

En un acte en record als dirigents independentistes empresonats convocat per l'ANC belga, Puigdemont ha dit que és "especialment dolorós" que es mantinguin els presos entre reixes "amb l'argument fal·laç de la violència".

"Destinarem tot el temps que estiguem aquí, que esperem que sigui poc, a què les coses es normalitzin i es pugui respectar el resultat de les eleccions."

El líder de Junts per Catalunya ha fet una crida a utilitzar "les eines de la democràcia, els ponts, el diàleg i el reconeixement a l'altre" per resoldre l'actual situació. Segons ell, la interlocutòria que aquest dimarts manté Jordi Sànchez a la presó, igual que les anteriors amb altres presos, és una "injustícia" que "afecta greument els drets humans i civils i polítics" a l'Estat i "fa ruboritzar els professionals del dret i la gent compromesa amb la democràcia".

A més de Puigdemont, a l'acte de Lovaina hi havia tots els consellers de l'executiu Puigdemont que són amb ell a Bèlgica. Toni Comín, Lluís Puig, Clara Ponsatí i Meritxell Serret han participat amb Puigdemont a l'acte, on s'ha interpretat "El cant dels ocells" i s'han llegit uns poemes.

 

ARXIVAT A:
Article 155Procés català
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut