La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, en una imatge d'arxiu.
La secretària d'Organització del PSC, Assumpta Escarp, en una imatge d'arxiu.
Barcelona

PSC i PPC qualifiquen d'espectacle esperpèntic i lamentable les negociacions entre CiU i ERC

Mentre Escarp diu a Mas que convoqui eleccions, Sánchez-Camacho li demana que dimiteixi

RedaccióActualitzat
Assumpta Escarp, del PSC, qualifica "d'esperpèntica" la relació entre Mas i Junqueras

La secretària d'organització del PSC, Assumpta Escarp, ha qualificat d'"esperpèntica" la relació que aquest divendres van protagonitzar Artur Mas i Oriol Junqueras després que aquest va manifestar haver acceptat un acord per arribar a unes eleccions que el president posteriorment va negar amb un SMS.

Pels socialistes, Mas i Junqueras "semblen una parella d'adolescents que juguen amb els SMS en comptes de governar" "ja que són incapaços d'aprovar un pressupost junts".

Escarp creu que el president ha d'assumir les seves responsabilitats i acabar amb la situació d'"inestabilitat" que regna a la política catalana. Pel PSC, Mas ha de decidir si vol unes eleccions o no, "ja que la competència és exclusivament seva". "Si s'han de convocar unes eleccions, convoquem-les i deixem de discutir sobre el com i que cada partit tingui la llibertat de presentar-se com vulgui", ha puntualitzat.

Sánchez-Camacho qualifica d'espectacle ridícul les negociacions entre Mas i Junqueras

La líder del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el president del govern, Artur Mas, de tenir "tics antidemocràtics" per voler "imposar" als partits com fer les llistes electorals. Segons la líder popular, Mas vol "esborrar els partits i les seves llibertats". Una actitud que, segons Sánchez-Camacho, és pròpia de "l'escola pujolista".

La presidenta dels populars catalans també ha qualificat "d'espectacle ridícul i lamentable" les negociacions entre CiU i ERC. "Els catalans no ens mereixem aquest serial", ha remarcat. A més, ha dit que les eleccions anticipades generen "incertesa" i que no són bones per a Catalunya. Per això, ha demanat al president que dimiteixi.

Sanchez-Camacho diu que "Estem davant d'un enfrontament anunciat i d'un fracàs del procés independentista que també estava anunciat" i que "Artur Mas està generant frustració a 5 milions de catalans que el que volen és que es governi".

Anar al contingut