El president de la cadena de moda per a núvies Pronovias, Alberto Palatchi, en una botiga a Nova Yortk
El president de la cadena de moda per a núvies Pronovias, Alberto Palatchi (ACN)
Barcelona

Pronovias diu que seria "difícilment viable" en una Catalunya independent i podria traslladar-ne la seu

El president de l'empresa alerta en un comunicat als treballadors que té la "responsabilitat de posicionar-se davant una contingència que podria posar en risc el futur de la companyia"

RedaccióActualitzat

El president de la cadena de moda per a núvies Pronovias, Alberto Palatchi, ha alertat que l'empresa seria "difícilment viable" en una Catalunya independent i podria estar obligada a traslladar la seu davant una "situació descontrolada". En un comunicat que ha enviat als seus treballadors, Palatchi assegura que té la "responsabilitat de posicionar-se davant una contingència que podria posar en risc el futur de la companyia" ja que una Catalunya independent, diu, quedaria fora de la Unió Europea i de la zona euro i aïllada en matèria econòmica, política i de seguretat.

"Aquesta empresa té la responsabilitat de posicionar-se i preparar-se davant una contingència que posaria en risc el seu futur".

Tot i això, el president de Pronovias assegura que el seu objectiu és mantenir "sempre" la seu al Prat de Llobregat, però adverteix que la seva empresa seria "difícilment viable" en una Catalunya independent i que si les circumstàncies polítiques deriven cap a una "situació descontrolada" es posaria en "risc real" tant la viabilitat econòmica de Catalunya com "la continuïtat" del seu projecte empresarial. En aquest sentit, subratlla:

"Ens veuríem obligats a considerar totes les opcions que puguin assegurar el futur d'aquest gran projecte pel qual tant hem treballat durant més de mig segle" -l'empresa fa 50 anys que té la seu a Catalunya-."

En el seu escrit, Palatchi explica que les conseqüències d'aquestes eleccions "poden afectar seriosament el futur de Catalunya, dels seus ciutadans i de les seves empreses", ja que, si aconsegueix majoria parlamentària, la coalició sobiranista "ha anunciat accions unilaterals i de conseqüències imprevisibles, com la declaració d'independència".

L'empresari, diu, però, desitja "de tot cor" que aquesta situació d'inquietud i incertesa "es dissipi com més aviat millor i prevalgui el sentit comú, el 'seny', perquè la companyia pugui tornar a concentrar-se en allò que veritablement sap fer, que és vestir núvies de tot el món".

Pronovias és present a més de 90 països i té més de mil empleats, 280 dels quals aproximadament treballen a la seu del Prat de Llobregat.

Palatchi se suma a altres veus que han decidit posicionar-se en contra de la independència els últims dies

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut