Foto dels líders independentistes a Lledoners (Maria Vernet / Òmnium)
Foto dels líders independentistes a Lledoners (Maria Vernet / Òmnium)

Primera foto dels líders independentistes que són a la presó de Lledoners

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, confirma que Jordi Sànchez es planteja fer una vaga de fam a Lledoners

Actualitzat

Primera foto dels líders independentistes que compleixen presó preventiva a Lledoners. L'ha distribuïda Òmnium per transmetre, assegura, de part dels presos "un missatge d'unitat i de serenor" quan s'acosta el judici del procés.

Oriol Junqueras, Joaquim Forn, Jordi Sànchez, Raül Romeva, Jordi Cuixart, Josep Turull i Jordi Rull apareixen junts i somrients en una imatge que, segons l'entitat sobiranista, és el tret de sortida d'una sèrie d'accions de protesta per la inacció amb què consideren que actua el Tribunal Constitucional amb els seus recursos.

Una foto d'unitat i fortalesa

Segons Òmnium, "la repressió, en forma de reclusió penitenciària, no ha afeblit les seves conviccions i es preparen a consciència per fer front al judici a la democràcia".

I afegeix:

"Cadascun dels presos s'adscriu a una família del catalanisme polític i és justament aquesta mirada plural el que fa que el dia a dia a la presó sigui també un aprenentatge en la lluita per la llibertat."

La imatge a la qual ha tingut accés TV3 apareix també aquest diumenge a la portada de les quatre capçaleres catalanes: l'"Ara", "El Punt Avui", "El Periódico" i "La Vanguardia".

Dues absències destacades

Per raons òbvies, hi ha dues absències destacades a la imatge: l'expresidenta del Parlament Carme Forcadell i l'exconsellera de Treball Dolors Bassa, que compleixen presó preventiva en centres de dones.

En aquest sentit, Òmnium assegura que els presos de Lledoners ho lamenten "profundament":

"Som conscients del greuge que es dona amb la seva invisibilització per la nostra situació penitenciària, aliena a la nostra voluntat."

Justament, aquest divendres hem sabut que Amnistia Internacional seguirà de prop el judici als líders independentistes catalans per assegurar que es compleixen les garanties d'un procés just.

 

Notícia relacionada: Amnistia Internacional farà d'observadora en el judici als líders independentistes

 

La fotografia s'ha fet, segons la informació difosa per Òmnium, gràcies al SAM (Sistema d'Avaluació Motivacional), un sistema d'avaluació continuada dels interns de la presó.

Institucions Penitenciàries ha explicat que la imatge va ser captada per la càmera del taller de fotografia del Centre Penitenciari Lledoners. Assegura que no van autoritzar la difusió de la fotografia.

ARXIVAT A:
Vaga de famJudici procésProcés catalàGovern empresonatJosep RullJordi TurullJordi SànchezJordi CuixartRaül RomevaJoaquim FornOriol Junqueras
Anar al contingut