Presó per a sis detinguts per tràfic de marihuana a Mediona, Tordera, Terrassa i Copons

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones, sis de les quals han ingressat a presó preventiva, que distribuïen marihuana en llocs d'oci nocturn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona

Actualitzat

Els Mossos d'Esquadra han detingut deu persones que presumptament formaven part d'una banda que es dedicava al cultiu i tràfic de marihuana a Sant Joan de Mediona, Tordera, Terrassa i Copons. Segons les investigacions policials, els detinguts distribuïen la droga en llocs d'oci nocturn de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els operatius policials han arribat a intervenir més de 5.000 plantes, aparells elèctrics i 8.000 euros en efectiu. La banda escollia cases aïllades a les quatre poblacions per cultivar la marihuana. En totes les plantacions es tenia la llum punxada.

 

Els líders del grup estaven establerts a Terrassa, on hi havia la plantació més petita, i la resta de membres tenien assignat el manteniment i la vigilància de quatre plantacions a Sant Joan de Mediona, una a Tordera i una a Copons. Entre una i tres persones s'ocupaven de cada una de les ubicacions.

 

Un mes per desmantellar la banda

La investigació policial va comença al febrer quan els Mossos van desmantellar el cultiu prop d'Igualada, ubicat a Copons, on van detenir la primera persona de la banda i responsable d'aquell cultiu. Allà es van intervenir fins a 780 plantes.

 

 

El 28 de febrer es va establir un nou operatiu policial que va permetre detenir nou membres més del grup i fer l'escorcoll en vuit domicilis que tenien a Terrassa, Tordera i Sant Joan de Mediona. Als domicilis els agents van intervenir 8.000 euros en efectiu i documentació.

A partir d'aquí es van desmantellar les altres set plantacions de marihuana, on es van intervenir més de 5.000 plantes i diversos aparells elèctrics.

Sis dels detinguts han ingressat a presó provisional mentre que els altres tres han quedat en llibertat amb càrrecs.

Anar al contingut