El pressumpte cap de la carxa, l'empresari xinès Gao Ping, en una imatge d'arxiu (Font: http://www.iacfundacion.org)
El pressumpte cap de la carxa, l'empresari xinès Gao Ping, en una imatge d'arxiu (Font: http://www.iacfundacion.org)
Madrid

Presó incondicional per al presumpte cap de la trama xinesa de blanqueig de diners

L'empresari i promotor d'art xinès Gao Ping s'ha negat a declarar. El jutge que porta el cas també ha decretat presó per a deu persones més, sospitoses de formar la cúpula de l'entramat.

RedaccióActualitzat
El magistrat de l'Audiència Nacional Fernando Andreu ha decretat presó incondicional per l'empresari i promotor d'art xinès Gao Ping, qui se sospita que estaria al capdavant de la xarxa de blanqueig de diners desarticulada aquesta setmana a Espanya, i deu persones més sospitoses de formar la cúpula de la trama.

Ping, que ha comparegut al voltant d'un quart de set de la tarda i per espai d'una mitja hora davant del jutge que porta el cas, s'ha negat a declarar. Segons fonts jurídiques, cap dels detinguts ha aportat informació sobre el funcionament de l'entramat, ja sigui perquè no han declarat o perquè han negat tots els fets.

Als detinguts, se'ls imputen, entre altres, els delictes d'integració en organització criminal i blanqueig de capitals.

La setmana que ve passaran a disposició judicial l'inspector de la Policia Nacional Miguel Ángel Gómez Gros, que treballava a la Brigada Provincial d'Estrangeria de Madrid, i el sergent de la Guàrdia Civil també detingut en l'operació.

El jutge ha enviat fins ara a presó a 61 dels gairebé 90 detinguts en l'operació, en què s'han intervingut més d'11 milions d'euros en efectiu. D'aquests, 24 podran eludir la presó si paguen una fiança. Entre ells, hi ha el regidor socialista de Fuenlabrada José Borrás. Detingut per la suposada concessió irregular de llicències, se l'acusa de suborn, tràfic d'influències i malversació de fons públics.

Per la seva banda, l'actor de cinema pornogràfic Nacho Vidal ha quedat en llibertat amb càrrecs. Se li imputen els delictes de blanqueig i falsedat documental per les activitats que desenvolupava la seva productora amb les societats de la trama. El mataroní ha defensat la seva innocència a través del seu perfil de Twitter.




Anar al contingut