Protesta dels treballadors de Valeo, a l'exterior de la planta de Martorelles
Protesta dels treballadors de Valeo, a l'exterior de la planta de Martorelles
Martorelles

Preacord a Valeo per mantenir l'activitat fins al juny de 2017

Els treballadors decidiran en referèndum si accepten el preacord i acaben amb la vaga

Actualitzat

Direcció i sindicats de Valeo han pactat salvar la planta de Martorelles almenys un any i mig més, fins al juny de 2017. L'acord entre els dirigents de l'empresa de components d'automoció i la majoria del comitè d'empresa preveu mesures per donar continuïtat a la planta i acomiadaments temporals, a més de fixar indemnitzacions de 55 dies per any treballat en cas que hi hagi acomiadaments definitius.

L'acord s'ha tancat en una reunió maratoniana, que ha durat 14 hores, i inclou mantenir l'ocupació sense oferir baixes voluntàries fins al juny de 2017, l'elaboració d'un ERO temporal que garanteixi el 80% del sou net més el 100% de les pagues extraordinàries i iniciar un procés de reindustrialització de la planta. Aquest procés implicarà la contractació d'empreses especialitzades, com la firma de captació d'inversors Moa amb la qual ja està treballant Valeo i el comitè de Martorelles, a fi de generar una càrrega de treball suficient que permeti mantenir l'ocupació a la totalitat de la plantilla.

En paral·lel al pla de reindustrialització, les dues parts han adoptat altres mesures com la possibilitat d'efectuar trasllats voluntaris amb el cobrament de l'equivalent a 55 dies de mitjana per any treballat, més un lineal de 12.000 euros. També es garanteix un contracte indefinit a la planta de Saragossa amb una garantia d'ocupació de 5 anys o el sou equivalent en cas d'una extinció, condicions que també tindrà l'acompanyant de cada empleat traslladat. A més, es prorroga el conveni col·lectiu i es posarà en marxa un pla de prejubilacions per a tots els treballadors que tinguin 55 anys o més, garantint el 85% del sou net fins que facin 61, 62 o 63 anys, depenent de l'edat.

Després de quasi cent dies de vaga, els treballadors han de ratificar aquest acord entre aquest dimecres i aquest dijous.

Anar al contingut