Barcelona

Portabella anuncia que no es tornarà a presentar com a alcaldable d'ERC a Barcelona

El cap de llista d'ERC des de fa quinze anys ha anunciat acompanyat d'Oriol Junqueras que no repetirà

RedaccióActualitzat

El cap de llista d'Esquerra a Barcelona des de fa quinze anys, Jordi Portabella, ha anunciat aquest dimarts al migdia que no es tornarà a presentar. Ho ha fet acompanyat del líder d'ERC, Oriol Junqueras.

"No encapçalaré la llista d'ERC a les eleccions municipals a Barcelona", ha dit Portabella, "és el millor que puc fer, he de fer el pas".

El president del grup d'ERC a l'Ajuntament de Barcelona ha explicat que no optarà a ser reelegit com a cap de llista a les eleccions municipals del 2015.

Portabella ha anunciat la seva retirada com a regidor i candidat en una roda de premsa conjunta amb el líder d'ERC i ha adduït com a principal motiu la necessitat de dur a terme una renovació "de cares" i també d'introduir "un canvi de cicle", després que ell hagi estat cap de llista en quatre eleccions municipals consecutives.

Segons Portabella, ERC ha desenvolupat els últims anys "una estratègia molt encertada" de renovació dels seus càrrecs dirigents i també de caps de llista i candidats, i això l'ha obligat a "fer una reflexió sobre el paper que havia de fer" amb vista al futur.

La renúncia de Portabella arriba el mateix dia que comença la cursa per recollir els avals per presentar-se a les primàries.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut