Imatge promocional de la sèrie "Drama", que emet TV3 els dilluns a la nit
Imatge promocional de la sèrie "Drama", que emet TV3 els dilluns a la nit

Polèmica per la sèrie "Drama", que emet TV3, perquè alterna català i castellà

Es tracta d'una sèrie de Televisió Espanyola que es va estrenar al febrer en una plataforma destinada al públic juvenil

Actualitzat

Televisió de Catalunya va estrenar dilluns una sèrie de ficció de sis capítols. Es diu "Drama" i alterna català i castellà en funció dels personatges. Un fet que ha originat polèmica sobre TV3 i l'ús social del català.

Es tracta d'una sèrie en què uns personatges parlen català, d'altres castellà i n'hi ha que parlen tots dos idiomes. Més enllà dels missatges a les xarxes a favor i en contra, va ser la consellera de Cultura, Mariàngela Villalonga, qui va donar una altra dimensió al debat, en mostrar públicament la seva disconformitat.

"L'ús social de la llengua catalana comença per la televisió pública de Catalunya. Passes fent zàpping i no saps si estàs veient una cadena estatal o una cadena catalana."

 

 

De seguida, però, va ser esmenada per la consellera de Presidència, Meritxell Budó.

"El govern no està per controlar els continguts de televisió. Sempre hem dit que TV3 és una televisió pública, lliure."

El director de la cadena, Vicenç Sanchís, ha defensat la qualitat de la sèrie a "Els matins". Diu que l'ús social de la llengua també es potencia atraient públic nou que potser no miraria ficció únicament en català.

Però també ha parlat de problemes econòmics. La sèrie no és de producció pròpia perquè, assegura, els problemes econòmics ho fan impossible.

"Si nosaltres passem sèries d'altres televisions també és perquè no en tenim de pròpies. Aquest no és que sigui l'autèntic drama però és el drama de fons. Perquè jo, si tinguérem diners per fer sèries, segurament continuaria intercanviant."

"Drama" és una sèrie de Televisió Espanyola i El Terrat que TV3 ha intercanviat per "Merlí". La seva emissió no té cap cost. I això és important si Televisió de Catalunya no pot tenir dèficit. I una de les dues fonts d'ingressos, la publicitat, va caure al març més del 70%.

La protagonista, Àfrica, parla amb castellà amb el seu pare
La protagonista, Àfrica, parla en castellà amb el seu pare

"Drama" és una sèrie de sis capítols – dilluns se'n van emetre dos – creada per Dani Amor, amb guió del mateix Amor, Charlie Pee i Oriol Pérez. Està protagonitzada per Elisabet Casanovas, Artur Busquets i Júlia Bonjoch.

Abans d'emetre's per TV3, la sèrie es va estrenar a la plataforma per a joves Playz, de Televisió Espanyola .


Polèmica les xarxes

Des que es van emetre els dos primers capítols per TV3, dilluns a la nit, moltes persones han expressat la seva sorpresa que hi hagi personatges que parlin en castellà i en bilingüe. Hi ha qui ho defensa com una normaliltat lingüística i qui ho critica perquè considera que TV3 s'ha d'expressar només en català.

 

 

 

 

 

 

També molts diaris se 'han fet ressò a través de les opinions dels seus crítics de televisió.

 

 

ARXIVAT A:
Català Sèries
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut