La protesta l'han organitzat membres dels col·lectius Extinction Rebellion i Scientist Rebellion

Pintades en un creuer i un iot del port de Barcelona contra les ajudes als combustibles

Els activistes han tirat pintura biodegradable a dues embarcacions, en una acció que dona el tret de sortida a una setmana de protestes a l'estat espanyol

Un grup d'activistes de les organitzacions Extinction Rebellion i Scientist Rebellion han entrat aquest diumenge a la Marina del Port Vell de Barcelona. La protesta s'engloba en el marc de la campanya "Stop EU Fossil Subsidies", promoguda per organitzacions ecologistes europees que demanen posar fi als subsidis als combustibles fòssils.

Una vintena de persones s'han manifestat amb pancartes i cartells i han guixat amb pintura negra en aerosol dues embarcacions que estaven aparcades a la Marina. En una de les pancartes es podia llegir el lema "Combustibles fòssils + turisme de luxe = sequera i crisi climàtica".

Els participants en la protesta han recordat que "l'1% de les persones més riques del planeta contaminen més que el 50% dels més pobres" i per això han volgut posar el focus en els creuers i les grans embarcacions privades que arriben a Barcelona.

Una de les pintades s'ha fet al buc d'un creuer que estava amarrat a port (ACN/Eli Don)

Durant la protesta, s'ha llançat pintura negra biodegradable a un creuer i a una embarcació privada que estaven amarrats al port.

Reclamen posar fi a les ajudes als combustibles fòssils com a primer pas per "superar la crisi ecosocial" que afecta actualment el planeta.

Els activistes denuncien que a Catalunya la situació és encara més greu per la sequera sense precedents que viu el país i que "empeny a la ruïna el sector agrícola". Un sector, diuen, que pateix la pujada dels preus de l'energia i l'alimentació.

Dues persones netegen la pintura que ha caigut sobre un iot (ACN/Eli Don)

Aquesta acció dona el tret de sortida a l'anomenada "Setmana de la rebel·lió", convocada a tot l'estat espanyol i que coincideix amb la campanya per les europees. Una setmana en què els activistes volen denunciar que els governs donin subsidis a persones de poder adquisitiu elevat "per continuar contaminant amb combustibles fòssils".

 

ARXIVAT A:
TurismeEcologiaCrisi climàtica
Anar al contingut