David Fernàndez, en un acte de la CUP (ACN/Alan Ruiz Terol)
David Fernàndez, en un acte de la CUP (ACN/Alan Ruiz Terol)

Pere Aragonès fitxa David Fernàndez per a l'Acord per l'Amnistia i l'Autodeterminació

El president de la Generalitat vol que el grup promotor es trobi abans de la reunió de la taula de diàleg

Actualitzat

L'exdiputat de la CUP David Fernàndez formarà part del grup promotor de l'Acord Nacional per l'Amnistia i l'Autodeterminació que impulsa la Generalitat, segons ha avançat el diari Ara i ha confirmat TV3.

Fernàndez, diputat de la CUP al Parlament entre el 2012 i el 2015, serà un dels components de la plataforma, que serà "coral" i tindrà un lideratge "compartit" i "col·lectiu".

Fonts del govern citades per l'Ara apunten que s'ha proposat el nom de Fernàndez per a aquest grup promotor perquè és una figura que uneix moltes sensibilitats de l'independentisme.

En la legislatura que va ser diputat al Parlament, Fernàndez va participar en l'organització de la consulta del 9-N. L'octubre de 2017 va formar part del nucli impulsor de la plataforma En Peu de Pau, una iniciativa per coordinar les mobilitzacions pacífiques en defensa dels drets i llibertats.

En els últims mesos, s'ha pronunciat en diverses ocasions a favor de l'autodeterminació i l'amnistia.

Fernàndez, intervenint en l'acte 'L'autodeterminació no és delicte', el febrer de 2019 al Palau Robert
Fernàndez, intervenint en l'acte "L'autodeterminació no és delicte", el febrer del 2019 al Palau Robert (ACN/Núria Julià)
David Fernàndez, entre els signants del manifest 'Amnistia Ara!', el febrer de 2020
David Fernàndez, entre els signants del manifest "Amnistia Ara!", el febrer del 2020 (ACN/Bernat Vilaró)


Reunió abans del 13 de setembre

El president de la Generalitat, Pere Aragonès, ha intensificat els contactes perquè el grup promotor es pugui reunir abans del 13 de setembre, data prevista per a la pròxima trobada de la taula de diàleg entre el govern de la Generalitat i La Moncloa.

L'Acord per a l'Amnistia i l'Autodeterminació és un dels projectes que vol impulsar Aragonès en aquesta legislatura. Ja en el discurs d'investidura, el president de la Generalitat va avançar que volia promoure'l "per fer evident l'amplíssima majoria social que sap que la resolució del conflicte amb l'Estat passa per la llibertat dels presos i exiliats i pel lliure exercici del dret a l'autodeterminació".

En la reunió amb el president del govern espanyol el 29 de juny passat a La Moncloa, el president de la Generalitat va definir l'amnistia i l'autodeterminació com "els dos grans consensos a la societat catalana".

L'endemà, entrevistat a Catalunya Ràdio, va anunciar la intenció de dedicar l'estiu a concretar un acord nacional sobre l'amnistia i l'autodeterminació per portar-lo a la taula de diàleg. D'aquesta manera, Aragonès vol demostrar que no es tracta només d'una proposta del govern de la Generalitat.

En la roda de premsa posterior al Consell Executiu d'aquest dimarts, la portaveu del govern, Patrícia Plaja, va indicar que l'acord "vol sumar tots els que volen l'amnistia i l'autodeterminació" davant d'una negociació "complexa".

ARXIVAT A:
ERCCUPPere Aragonès
Anar al contingut