Presentació de la plataforma En Peu de Pau
Barcelona

En Peu de Pau coordinarà les mobilitzacions pacífiques en defensa dels drets

La plataforma neix per organitzar els col·lectius que responen a les mobilitzacions de la ciutadania i mantenir, fomentar i instruir en el seu caràcter no violent

RedaccióActualitzat

La gran quantitat de mobilitzacions que darrerament hi ha a Catalunya, el caràcter pacífic que hi impera habitualment i la "necessitat" que les mostres de protesta o suport popular continuïn tenint un caràcter no violent en el present i el futur més immediat han portat un seguit de col·lectius i entitats a crear la plataforma En Peu de Pau.

En Peu de Pau és una iniciativa per a la resistència pacífica que s'ha presentat aquest dimecres com a plataforma social per mantenir i estendre la resistència pacífica i no violenta en les mobilitzacions en defensa de les llibertats.

 


En Peu de Pau oferirà cursos de formació i posa en marxa canals de difusió d'informació i d'instruccions per als dies de manifestacions i actes coordinats.

L'espai servirà per fomentar i formar en l'acció pacífica i no violenta durant les mobilitzacions, i intentar difondre informació, missatges i consignes de comportament que evitin que les manifestacions acabin amb cap mena de disturbis o incidents.

La plataforma ja ha començat a funcionar i té en marxa el seu web -www.enpeudepau.cat- i un compte de Twitter i un canal de Telegram a través dels quals difondran informació, instruccions i missatges de cara a les mobilitzacions que vinguin i accions coordinades que puguin anar sorgint fruit del procés català.
         
En Peu de Pau el formen, de moment, entitats i col·lectius que ja han participat en mobilitzacions, que n'organitzen o que donen suport a iniciatives pacifistes. Alguns que participen en la coordinació són els Col·lectius de Bombers, FundiPau, Centre UNESCO, Universitats per la República, Casa nostra casa vostra, l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural, la Intersindical, la Federació Catalana d'Escoltisme i Guiatge, Col·lectius d'Agents Rurals, Col·lectius de pagesos, el CIEMEN, o els Comitès de Defensa del Referèndum.

A la presentació, Rubén Wagenberg, un dels creadors que ha fet de portaveu, ha explicat que En Peu de Pau pretén ser un "ens coordinador" de tots aquells col·lectius que volen preservar el caràcter pacífic de les mobilitzacions.

"Creem un operatiu d'informació immediata i preventiva per a la ciutadania a través de diversos canals, amb recomanacions, difusió antirumors i desintoxicació d'informació. És un espai que pretén coordinar actors que treballen per mantenir el caràcter no violent i tenir una via directa cap a ciutadania."

 

 

A la presentació també hi han intervingut alguns representants d'entitats que hi participen, com Universitats per la República. La seva portaveu ha recordat que "calia" un espai com aquest per prevenir "davant la violència de l'Estat" en algunes de les mobilitzacions que poden venir.

Per la seva part, l'exdiputat de la CUP David Fernàndez ha remarcat que les "imatges vergonyants, inadmissibles, excepcionals i de brutalitat que s'han vist" han provocat "el reforç i la insistència en les formes no violentes de protesta, resistència i desobediència civil".

 

 

Segons Fernàndez, En Peu de Pau neix per  "posar en valor el que ha passat -el pacifisme a les mobilitzacions-, estendre-ho, mantenir-ho i crear una operativa per garantir que sigui així, des d'una saviesa col·lectiva".

Els membres de la plataforma han explicat que preparen tallers per "formar formadors" i preparar així persones que puguin instruir en les formes d'acció i protesta no violenta, de cara a estendre el manteniment del caràcter pacífic de les mobilitzacions, sigui quin sigui l'escenari que pugui venir derivat de "les accions de l'Estat".

 

ARXIVAT A:
Procés català
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut