Girona

Per primera vegada en deu anys hi ha pisos nous sense vendre a Girona

Les comarques de Girona tenen, per primera vegada en deu anys, una cartera de pisos nous per vendre, segons es desprèn de l'informe anual del Gremi de Constructors i Promotors. Mentre va durar el boom de la construcció hi havia més demanda que oferta i els habitatges i els blocs de pisos es venien sobre plànol; ara aquesta situació ha canviat, i com que les vendes han baixat també hi ha hagut un descens de la construcció. L'informe anual del Gremi de Constructors i Promotors del 2007 posa de manifest que el nombre d'habitatges començats l'any passat ha caigut un 34% a la província de Girona.

Actualitzat
Segons l'informe, el 2006 van començar a construir-se un total de 22.383 pisos, mentre que l'any passat van ser 14.169, fet que suposa un descens del 34,3%. Aquest descens, que s'ha notat per primera vegada des del 2001, ha estat especialment significatiu a la comarca del Baix Empordà, amb un 41%. Es construeix menys i, a més, les vendes han caigut tant que en aquests moments hi ha una cartera d'habitatges nous que no tenen comprador.

Les principals causes d'aquesta baixada de la demanda i de la construcció, segons l'informe, són la falta de confiança dels ciutadans, que pensen que els preus baixaran i temen els increments de les quotes de les hipoteques. Malgrat aquesta situació, el sector es mostra optimista perquè el creixement demogràfic garanteix que a curt i a mitjà termini es necessitaran habitatges nous i, segons el gremi, es comptarà amb l'ajuda de les administracions, que podrien començar abans de l'estiu.
Anar al contingut