Santander

Pedro Sánchez acusa Rajoy de donar ales als independentistes com un "Red Bull"

Sánchez diu que Rajoy "és el candidat que prefereixen els independentistes perquè continuï a La Moncloa"

RedaccióActualitzat

El Partit Popular i el Partit Socialista s'intercanvien retrets amb l'independentisme de rerefons. Des del PP acusen el líder del PSOE, Pedro Sánchez, d'acostar-se als sobiranistes amb la cessió d'escons del Senat a Esquerra i Democràcia i Llibertat. Sánchez ha respost des de Santander, on ha comparat Rajoy amb la marca de beguda energètica Red Bull. Diu, recordant l'eslògan de l'empresa, que dóna ales a l'independentisme.

"Rajoy és el 'Red Bull' dels independentistes, perquè els dóna ales."

Sánchez diu que Rajoy "és el candidat que prefereixen els independentistes perquè continuï a La Moncloa". L'acusa d'immobilisme i de generar independentistes:

"Mai a Espanya hi havia hagut un 48% de catalans que 'abracessin' l'independentisme, com va passar el 27 de setembre."

El líder del PSOE diu que no accepta cap lliçó de patriotisme de la dreta. I recorda que el seu partit mai ha tingut una declaració unilateral d'independència quan ha governat. Recorda l'anomenat "pla Ibarretxe" i assegura que els socialistes hi van respondre "amb diàleg, acció política i democràcia".

Sánchez contraposa "l'immobilisme i el rupturisme" al reformisme que diu que ofereix el PSOE. Per això, diu, calen grans consensos per reformar la Constitució.

Cospedal avisa el PSOE

Aquest dissabte Rajoy va criticar la cessió de senadors per conformar els grups d'ERC i DiL. Diumenge, la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, ha agafat el relleu.

Cospedal ha alertat el PSOE que "no tot s'hi val". Avisa Sánchez que no pot jugar amb la unitat d'Espanya per interessos partidistes. Afegeix, a més, que molts militants socialistes comparteixen la seva visió i retreuen la decisió del partit, com per exemple el president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara.

Malgrat tot, la dirigent del PP ha tornat a estendre la mà a PSOE i Ciutadans per confirmar un executiu estable liderat pel PP.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut