El candidat del PSE, Patxi López
El candidat del PSE, Patxi López
Bilbao

Patxi López: "En aquestes eleccions no acaba l'aventura socialista a Euskadi"

Sobre els resultats electorals, el candidat socialista ha dit que el primer que ha fet ha estat trucar a Iñigo Urkullo, el guanyador de les eleccions, i ha admès que "aquests no són els resultats que esperaven els socialistes bascos".

RedaccióActualitzat
El lehendakari en funcions, Patxi López, ha celebrat les primeres eleccions sense ETA i que els ciutadans "hagin pogut anar a votar en llibertat" i amb "absoluta normalitat". Tanmateix, ha recordat el petit incident que ha patit el cap de llista quan un grup de sis persones ha irromput amb cartells a favor dels presos etarres i dels fugits al col·legi electoral on ha votat. Malgrat això, avui, -diu Patxi- és un gran dia per a Euskadi.

Patxi López pren nota també de la baixa participació, fet diu, que hauria de preocupar a tots els que es dediquen a la política. El lehendakari en funcions ha atribuït a la crisi aquesta baixa participació i ha animat a totes les forces polítiques a lluitar contra aquesta desafecció.

Sobre els resultats electorals, el candidat socialista ha dit que el primer que ha fet ha estat trucar a Iñigo Urkullo, el guanyador de les eleccions, i ha admès que "aquests no són els resultats que esperaven els socialistes bascos". La ciutadania, diu, ha parlat i ho ha fet per donar la volta a l'arc parlamentari basc deixant-lo gairebé amb quatre forces polítiques. "El món nacionalista ha vist una confrontació entre dues forces -PNB i Bildu- que ha mobilitzat els seus votants", mentre que el PSE, ha dit, no ho ha aconseguit. "Ara ens toca analitzar els números i reflexionar".

Malgrat això, Patxi López està convençut que "en aquestes eleccions no acaba l'aventura socialista a Euskadi". Els socialistes, ha dit, han portat Euskadi a la pau.
Anar al contingut