Madrid

Partits, sindicats i patronal fan una declaració conjunta de suport als empresaris bascos

Els dirigents dels partits polítics i forces socials, reunits al Congrés dels Diputats, han fet avui una declaració de suport als empresaris bascos per l'atemptat que ha costat la vida a Ignacio Uría i pel setge que afirmen que pateixen per part d'ETA. El portaveu socialista, José Antonio Alonso, ha llegit un comunicat que qualifica l'assassinat de "cruel i covard" i de fet injustificable. Aquest migdia també s'han fet concentracions de rebuig a l'atemptat davant de molts ajuntaments de tot l'Estat.

Actualitzat
El document conjunt contra ETA l'han subscrit tots els partits parlamentaris -PSOE, PP, CiU, PNB, ERC, IU, ICV, BNG, CC, UPyD, Na-Bai i UPN-, les patronals CEOE i Cepime i els sindicats CCOO, UGT i USO. Dirigents d'aquestes formacions s'han concentrat a la porta del congrés dels diputats abans de llegir la declaració.

L'escena del Congrés s'ha repetit als municipis, ja que la Federació Espanyola de Municipis i Províncies havia instat els ajuntaments a convocar concentracions de protesta a les dotze del migdia. A la plaça de Sant Jaume hi ha assistit el president de la Generalitat, José Montilla; l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, i membres del govern de totes dues institucions i dels grups parlamentaris catalans.
Anar al contingut