20120331_634687958792922490
Ximo Puig i Leire Pajín, en arribar a la segona jornada del XII Congrés del PSPV (Foto: EFE)
Sant Vicent del Raspeig

Pajín serà la vicesecretària general de l'executiva nacional del PSPV i Romeu, el portaveu

L'exministra Leire Pajín serà la pròxima vicesecretària general de la comissió executiva Nacional del PSPV, després de l'elecció com a secretari general dels socialistes valencians de Ximo Puig en substitució de Jorge Alarte. La mateixa comissió tindrà, per primera vegada a la història del PSPV, una dona com a presidenta, l'exregidora d'Elx Maria Teresa Sempere. També comptarà amb més dones que homes a l'executiva, 35 d'un total de 69 dirigents. Finalment, l'aspirant a liderar la formació d'esquerres a la Comunitat Valenciana, Francesc Romeu, ocuparà els llocs de vicesecretari de Comunicació i portaveu. El nou líder dels socialistes valencians, que deixarà de ser alcalde aviat, ha anunciat via Twitter que Rosa Peris serà la secretària d'Igualtat perquè, segons el seu missatge, "sense feminisme no hi ha socialisme".

RedaccióActualitzat
Joaquim Francesc Puig Ferrer, triat com a nou secretari general del PSPV-PSOE pel 61,14 per cent dels vots, ha anunciat que deixarà l'alcaldia de Morella en un moment, segons les seves pròpies paraules, "personal i humà molt delicat". Puig presideix aquest consistori des del 1995 i és diputat nacional. Ho va ser de les Corts entre el 1999 i el 2011.

Feminisme al PSPV

L'executiva socialista comptarà també, entre altres, amb Alfred Boix com a vicesecretari d'Organització, mentre que l'exdelegada del govern a la Comunitat, Ana Botella, ocuparà el càrrec de vicesecretària d'Economia. Per la seva banda, serà vicesecretari de Polítiques Integradores Miguel Soler, i el secretari de Relacions Polítiques serà Ciprià Ciscar. La Secretaria de Moviments Socials, l'ocuparà Ana Paula Cid, regidora a l'Ajuntament d'Alacant i diputada autonòmica.

De la mateixa manera, el primer càrrec que s'ha fet públic per a la posterior aprovació ha estat el de la nova secretària d'Igualtat, Rosa Peris, que ha estat confirmada en les seves funcions dins de l'executiva a través del compte de Twitter del mateix Puig: "Sense feminisme no hi ha socialisme", ha apuntat en el seu missatge a la xarxa social.
Anar al contingut